Magnus Härenstam trotsar cancern för fest

Härenstam tänker fira Vicky von der Lancken

1 av 7 | Foto: PER-OLOF SÄNNÅS
PARTYGLAD Magnus Härenstam trotsade sjukdomen och gick med hustrun Birgitta på Vicky von der Lanckens 70-årsfest i augusti.
NÖJE

En cancertumör tvingade Magnus Härenstam att ställa in föreställningar.

Men om några veckor vill han gå på vännens hemliga kändisfest på Berns Salonger.

– Det räknar vi med att gå på, säger Härenstams fru.

Vicky von der Lancken fyller snart 70 år.

Skådespelaren och tv-profilen Magnus Härenstam, 71, har siktat in sig på att närvara vid nöjesproducenten och vännen Vicky von der Lanckens hemliga 70-årsfest i mitten av augusti.

Samlas på Berns

– Det räknar vi med att gå på. Ja, ­absolut. Det ser vi fram emot, säger Magnus Härenstams fru Birgitta till Nöjesbladet.­

Stora delar av Sveriges nöjeselit kommer att samlas på Berns i Stockholm för att ­fira Vicky von der ­Lanckens ­födelsedag. Bland annat förväntas ­Robert Gustafsson, Peter Dalle, Suzanne Reuter och Lasse Berghagen dyka upp.

– Jag har inte lust att ­prata så mycket om min fest. Men det är en större fest jag ska ha dit mina kompisar är bjudna, säger Vicky von der Lancken.

von der Lancken talade senast igår med Magnus Härenstam.

– Men när det gäller Magnus och min fest känner jag att jag inte funderar så mycket eftersom han är sjuk. Så det är inte aktuellt att fundera över om Magnus orkar komma ­eller inte. Magnus är en väldigt nära vän och vi har känt varandra i 40-45 år. Men det viktiga för mig just nu är att han ska ha fokus på att vila och få sin medicin för att bli frisk, säger Vicky von der Lancken.

Oviss framtid

I början av sommaren fick Magnus Härenstam beskedet att han har en cancer­tumör i ryggen. I höst skulle han ha satt upp humormonologen ”Morsning & goodbye” på Intiman i Stockholm. Nu är ­föreställningens framtid oviss. Vicky von der Lancken är en av producenterna.

Har cancer i ryggen

2003 Magnus ­Härenstam drabbas av prostatacancer. Tillfrisknar senare.

14 juni 2011 Magnus drabbas av en blodpropp i ­benet.

Sommaren 2012 Magnus får beskedet att han har cancer i ryggen. Han ställer in föreställningen ”Morning & goodbye” i höst.