Mårten Anderssons fot spetsades av en båtmotor under bad

Komikern: ”Det sprutade blod”

Skadad Mårten Andersson tog till en lite annorlunda kurmetod när han gjorde illa foten under semestern: ”Jag behandlade mig med italienska viner”.
NÖJE

Komikern Mårten Andersson, 38, fick fördriva tiden på akuten efter en skada där hans fot spetsats av en båtmotor.

– Det sprutade blod, säger han.

Båtmotor.

Vad hände egentligen?

– Jag var ute med några vänner vid Gardasjön i Italien på en båt. Jag skulle bada i sjön och när jag skulle ta mig upp från den här ganska ­stora båten sprattlade jag till med foten och sparkade in i motorn. Där blev det två jack.

Ajdå.

– Det sprutade blod och jag borde ha fått det sytt då. Men min italienska är inte vad den borde vara så jag struntade i det. Nu går jag på penicillin och det är ­infekterat.

Hur ont har du nu?

– Om man petar i det gör det jävligt ont. Men jag går hur bra som helst. Jag är mer orolig för golf-­säsongen. Så fort jag har skor på mig gör det ont.

På Twitter kunde man läsa att du lyssnade på Alex Schulman och ­Sigge Eklunds podcast i väntrummet. Hur många avsnitt hann du lyssna på innan du fick vård?

– Jag hann lyssna på två fulla podcasts. Sedan började jag på en tredje.

Kan man göra komedi av den här skadan?

– Det går väl kanske att göra ­något om att jag inte sydde för att jag inte ville vara en gnällig man. Jag ­behandlade mig själv med italienska viner i stället.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Jag önskar att turnén ”Sommarplåga” som jag ska på med Özz ­Nüjen med flera ska ­vara utsåld.