Bruce nobbade skärgården för gym och punk

Så njöt The Boss av sin lediga dag: Sovmorgon Träning Konsert

1 av 19
Kopplar av med en kall Efter ett svettigt pass på gymet tillbringade Bruce Springsteen gårdagskvällen med att njuta av punkkonserter och öl på festvalen West Coast Riot.
NÖJE

Bruce Springsteen nobbade skärgårdsturen på västkusten.

I stället laddade han upp inför kvällens konsert med skrot och punk.

– Det var väldigt härligt, säger han.

Klarblå himmel, 25 grader och solsken. Därtill en ­specialbeställd båt genom Göteborgs skärgård.

Drömplanen en ledig torsdag?

Inte för Bruce Springsteen, 62. Han nobbade det skräddarsydda paket som stjärnkrögaren Leif Mannerström, 72, fixat åt ­honom.

”Väldigt märkligt”

– Jag hade ordnat med en båt som skulle ta gänget till Marstrand. Men i går kväll fick jag veta att det inte ­skulle bli av. Väldigt märkligt, Bruce gillar att åka båt och vädret var ju helt fantastiskt, säger Mannerström.

Efter festen på Leif Mannerströms krog Kometen kvällen innan dröjde det till eftermiddag innan Springsteen lämnade hotellet på torsdagen ­efter en rejäl sovmorgon.

– Han har hållit sig inne på sviten ­hela dagen. Man har inte sett en skymt av ­honom, säger en uppgiftslämnare på hotellet.

Gick till gymmet

När en limousine rullade fram vid 15-tiden utanför ­hotellets entré smet Springsteen i stället ut bakvägen. Då stod ett femtiotal fans ­utanför hotellet. Vissa av dem hade väntat sedan klockan sju på morgonen förgäves Och i stället för att njuta av skärgårdsturen på västkusten ­gasade Bruce Springsteen raka vägen till gymmet Fysiken. Väl där gick han obemärkt förbi i receptionen.

– Jag hade inte en aning om att det var Bruce Springsteen. Men han var jättetrevlig och frågade hur jag mådde, säger receptionisten Malin.

Tillsammans med Nöjesbladets reporter Christian Ström och fotograf Niclas Hammarström körde Bossen ett stenhårt pass på en och en halv timme. Efter träningen skrev han autografer till de fåtal fans som hittat ut och ställde sedan upp på fotografering.

– Vi hade det jättebra. Det var väldigt härligt, säger en uppumpad Springsteen innan han hoppar in i bilen på väg tillbaka till hotellet.

”Min sons band”

Tillbaka på hotellet bytte Bossen skepnad från ­träningskläder till rutig skjorta. För Nöjesbladet ­avslöjade E Street Bands trummis Max Weinberg, 61, kvällens planer.

– Vi ska gå på konsert. Det är min sons band som uppträder.

Strax efter klockan 19 smög Springsteen, med en öl i handen och med E Street Band som följe, in bredvid scenen när Jay Weinbergs, 21, band Against Me! uppträdde på punk­festivalen West Coast Riot. Weinberg jr fungerade som ersättare för sin far under Working on a dream tour.

– Spelningen var helt fantastisk, säger Jake Clemons, saxofonist under Wrecking ball-turnén och brorson till den framlidne Clarence Clemons.

Trofasta fans

Delar av E Street Band lämnade festivalområdet efter att Against Me! gått av scenen kl 20. Springsteen hade dock inte fått nog av punk och besökte även punkrockarna Rancids spelning.

Först vid 22 kom rockstjärnan tillbaka till hotellet. Och fansen stod trofast kvar.

Strax efter klockan halv tolv ska Bruce enligt ögonvittnen ha lämnat hotell­baren för att gå upp till sin svit.

Här är Bruces andra dag i Göteborg

Ca 07.00 Första autografjägaren på plats i ­helkostym på andra sidan hotellet. Men än är ­inte Springsteen sugen på att visa sig.

14.49 Väntan är över. Stjärnan smiter ut ­bakvägen och lämnar sitt hotell.

15.12 Bossen slinker in på gymmet Fysiken för att ge de fria vikterna lite tuff kärlek.

16.44 Efter en och en halv timme får det vara nog. Skriver autografer och fotograferas med fans. Åker tillbaka till hotellet.

18.28 Fansen jublar när Springsteen kommer ut via hotellets entré och gör Kennet Anderssons klassiska målgest. Han skuttar in i limousinen för att …

18.37 … Punka loss! Glider in backstage på West Coast Riot, ser två konserter och dricker öl.

21.59 Limousinen kör upp på trottoaren framför Elite Plaza. Bruce kliver ut och tackar för sig.

23.35 Bruce lämnar enligt ögonvittnen hotellbaren för att gå upp till sin lyxsvit