Strömstedts grundlurad av Melin och Läckberg

Foto: Ulf Höjer
Jenny och Niklas Strömstedt, grundlurade.
NÖJE

Makarna Strömstedt trodde de skulle äta välgörenhetspicknick med en okänd familj vid namn "Gunnarsson". Men det visade sig att de lurats av ett annat kändispar som låg bakom efternamnet.

– Jag har aldrig varit så blålurad i hela mitt liv, säger Jenny Strömstedt och skrattar.

Foto: LASSE ALLARD
Martin Melin och Camilla Läckberg, grundlurare.

Under "Musikhjälpen" 2011 auktionerade paret Jenny och Niklas Strömstedt ut en tur i skärgården till förmån för insamlingen. En mystisk familj med efternamnet Gunnarsson gav det högsta budet – 17 000 kronor.

Var ett kändispar

Tidigare i dag skulle makarna Strömstedt möta familjen Gunnarsson från Kristianstad inför turen. Det visade sig att familjen bestod av två bekanta ansikten, kändispolisen Martin Melin och succéförfattaren Camilla Läckberg.

– Jag har aldrig varit så blålurad i hela mitt liv. Sedan i december har jag haft en lång mejlkonversation med familjen Gunnarsson. Jag tänkte att jag hade lärt känna dem, säger Jenny Strömstedt och skrattar.

”Framställt oss som jobbiga”

Martin Melin förklarar för Nöjesbladet hur hans fru Camilla Läckberg blev intresserad av det goda ändamålet och ville buda.

– Sedan tyckte hon att vi måste göra något roligt av det. Vi har mejlats fram och tillbaka där vi framställt oss som jobbiga människor man inte vill vara med i skärgården, säger Martin Melin.

– Det var överraskade och lättade människor vi mötte, fortsätter han.

Båda paren beskriver skärgårdsturen som lyckad, med picknick och värdshusbesök.