Hans gård är till salu

Pär-Ola Nyströms hus ute på Hemnet

1 av 2 | Foto: Mia Carlsson
Pär-Ola Nyströms gård utanför Fjugesta ligger ute till försäljning på Hemnet. Hästbonden vill inte kommentera uppgifterna.
NÖJE

Hästbonden Pär-Ola ­Nyström har jagats av Kronofogden sedan förra året.

Sedan dess har skulden ökat.

Nu ligger hans gård ute till försäljning.

Pär-Ola Nyström, 38, från TV4:s ”Bonde ­söker fru” och ”Let’s Dance”, har flera gånger ­berättat om sin tuffa ekonomiska situation för ­Nöjesbladet.

Gifte sig i december

Hästbonden träffade flickvännen Louise Löfgren, 29, under förra årets säsong. Paret gifte sig sedan i Lindome kyrka den 2 december. Men bröllopsglädjen blev kortvarig; bonden jagades av Kronofogden för en skuld på närmare 92 000 kronor. Paret riskerade då att få sina vigselringar värda 85 000 kronor inlösta.

– Jag har en jävla fallenhet för det där. Visst har det ­blivit större summor än en p-bot men det är mest trams som tickat på och till slut hamnar man i situationer med skatteskulder och ­grejer, sa Pär-Ola Nyström till Nöjesbladet i slutet av förra året.

Trots att han ­sedan dess gjort flera inbetalningar har skulden ökat till 135 058 kronor.

”Ingen risk”

I maj utmättes bondens gård i närheten av Fjugesta. Nu ligger den ute till försäljning på Hemnet för 2,8 miljoner kronor. Tomten är på 1,49 hektar och har ett ­bostadshus på 161 kvadratmeter. Gården köptes av Pär-Olas föräldrar för 2,5 miljoner för tre år sedan och ägs nu av fadern – men det är Pär-Ola och hans fru som bor där.

– Det finns ingen risk att jag skulle förlora gården eftersom jag inte äger den, sa han i november i fjol.

Nöjesbladet har i flera dagar vid upprepade tillfällen sökt Pär-Ola Nyström, och när vi till slut når honom vill han inte kommentera att huset ligger ute till försäljning.

”Så jävla dum”

Nöjesbladet har även förgäves sökt Pär-Olas pappa.

När hustrun Louise svarar i telefon befinner hon sig på annan ort. Hon säger sig inte känna till att bostaden skulle vara till salu.

– Vi har inte lagt ut gården till försäljning, däremot har vi fått den värderad, säger hon.

Enligt Pär-Ola är det slarv som är de många skuldernas minsta gemensamma nämnare.

– Jag är så jävla dum med räkningar och deklarationer. Sånt som ska lämnas in och skrivas på kan jag strunta i, har han tidigare sagt.