Diggiloo-gänget hyllade Holm med kräftkupp

”Jag blev verkligen chockad”

Foto: Annette Isaksson
Party Trots att Lasse Holm bett om att inte bli uppvaktad så blev han det av flera ur Diggiloo-truppen. Från vänster Magnus Carlsson, Jessica ­Andersson, Lasse Holm, Anders ”Butta” Börjesson och Torgny Söderberg.
NÖJE

Efter sommaren kliver Lasse Holm ned från Diggiloo-scenen.

Inför gårdagskvällens show i Båstad överraskade Diggiloo-gänget honom med en kräftskiva.

– Jag blev verkligen chockad, säger Holm till Nöjesbladet.

Diggiloo-turnén ­firar i sommar sitt ­tioårsjubileum. Det är också den sista sommaren Lasse Holm står på Diggiloo-scenen. Han tar därefter ett steg tillbaka men kommer att fortsätta att samproducera föreställningen.

– Jag kliver ner från scenen, det är alltid vettigt att sluta på topp. Det är bra att släppa in nya idéer och tankar. Men jag kommer att vara med och skapa föreställningen i ett eller flera år framöver, säger Lasse Holm till Nöjesbladet.

Överraskade med kräftkupp

Han har bett om att inte bli uppvaktad men inför gårdagskvällens show i Båstad överraskade den närmaste skaran i Diggiloo-gänget honom med en kräftskiva. Kuppen gav en adrenalinkick inför föreställningen.

– Det var en grym överraskning. De rusade in med hattar, tutor och fram med kräftfatet. Det är ett underbart gäng. Man vet aldrig var man har dem. Det var en total överraskning. Jag blev verkligen chockad. Det enda vi inte fick var snaps tyvärr, säger Lasse Holm och skrattar.

”Problem att spela”

Den 25 augusti avslutas sommarens turné i Älmhult.

– Det kommer nog bli ett väldigt smärtsamt farväl för alla oss som lärt oss älska varandra under sommaren.

Tidigare i sommar var dock olyckan framme när Lasse Holm skulle klyva ved. Hans pekfinger höggs av och sångaren tvingades till operation.

Smärtan är fortfarande kvar, men han säger att det går framåt.

– Det går i vågor men det blir ­bättre och bättre. Jag har ­fortfarande problem att spela och känner ­smärta efter föreställningen då det är ­mycket adrenalin och blodet ­pumpar i kroppen. Jag har lärt mig leva med det, och det blir bättre dag för dag.

Det här är Lasse Holm

Lasse Holm, 68, är låtskrivare, pianist och sångare. Sedan barnsben har han ­varit inne i musik. Genom åren har han haft 18 bidrag med i den svenska ­Melodifestivalen och även vunnit med till ­exempel ”Främling” med Carola Häggkvist 1983 och ”Bra vibrationer” med Kikki ­Danielsson 1985. I år är han aktuell i Digeloo-turnén för tionde året i rad.

Den första Diggiloo-showen gick av stapeln 2003 och i sommar firar ­turnén tio år med en jubileumsshow. I år medverkar Lasse Holm, Jessica ­Andersson, Charlotte ­Perrelli, Lotta ­Bromé, Markoolio, Thomas Petersson, ­Magnus ­Carlsson, The ­Moniker, Mojje och Magnus ­Johansson.

Här kan du se Diggiloo

Falsterbo 5 augusti ­Falsterbo Horse Show Arena

Vadstena 10 augusti ­Vadstena Slott

Hällefors 11 augusti ­Hellefors Herrgård

Alingsås 12 ­augusti Savannen

Stockholm 18 augusti Ulriksdals Slott

Älmhult 25 ­augusti Älmekulla