Plura: Jag blev fjäskig för Körberg

Så ser nya säsongen i köket ut

1 av 2
Körberg.
NÖJE

Han är hemma i sitt eget kök – men ändå inte hemmastadd.

Plura kan efter två ­säsonger fortfarande känna ett utanförskap bland ­gästerna ­i ”Pluras kök”.

– Jag blev lite fjäskig för Tommy Körberg, säger han.

Plura Jonsson, 61, lagar mat med bar överkropp hemma hos sig själv.

På middagsbesök har han gäster från Sveriges kändis­elit – och i kväll är det premiär för tredje ­säsongen av matlagningsprogrammet ”Pluras kök” i TV3.

Inget stort

– Jag tror att folk börjar förstå nu att vi faktiskt är hemma hos mig. Från början tror jag inte att folk förstod att det var så, säger Plura och fortsätter:

– Det är bekvämt. Jag förstår inte riktigt vad som ska vara så hemligt med ­hemmet. Vi är ungefär lika allihop, vi har samma porr­tidningar i byrålådan och är av samma skrot och korn.

Men för Plura har det inte alltid känts så. Än i dag kan han känna en sorts utanförskap i gemenskapen med ­sina gäster. Som att han inte riktigt hör hemma.

– Det är Norrköpings­respekten, säger han.

”Ville han skulle trivas”

Inför Tommy Körbergs besök i säsongens program blev det nervöst.

– Han har varit med så länge. Jag såg honom när jag var tonåring och ville att han skulle trivas. Jag kände ett ansvar att få in honom i programmet, säger Plura och fortsätter:

– Jag blev kanske lite ­fjäskig. Men jag hade agerat lika om Jan Malmsjö ­eller Hasse Alfredsson ­tågat in.

Det här är "Pluras kök"

”Pluras kök” är ett matlagningsprogram på TV3 som sändes 2011. Tidigare har programmet sänts i formatet ”Mauro & Pluras kök” på TV8, men när Mauro Scocco inte hade möjlighet att göra en ny säsong blev det ett nytt program i Pluras regi. Tredje säsongen sänds med start i kväll där Plura och Måns Herngren bjuder hem gäster på middag. Maria Andersson från Sahara hotnights är husgitarrist.

Nya sidekicken Måns Herngren om Pluras reaktion på Tommy Körberg:

– Då blev han nervös. Jag har aldrig sett honom på det sättet. Med alla andra gäster var han väldigt mycket sig själv, men när Tommy Körberg kom in så tänkte jag ”shit, jag har aldrig sett Plura så där vördnadsfull och respektfull”.