Han drack fyra flaskor champagne – varje dag

PARAMOUNT/WARNER/TV4
NÖJE

Tidernas mest kända tv-såpa gick i graven – men har åter väckts till liv.

För seriens skådespelare har det varit svårt att toppa framgångarna med "Dallas".

Aftonbladet har kartlagt stjärnornas liv i dag.

Under de 357 avsnitt av tv-serien "Dallas" som visades mellan 1978 och 1991 hann många skådespelare dyka upp i rutan för att bli världskända och dyrkade över en natt. Ofta med stor cowboyhatt och vitputsat leende.

Några ansikten minns vi särskilt väl, och har mött dem på nytt i efterföljande tv-serier och filmer.

Men ingen av skådespelarna har lyckats nå samma framgångar i nya projekt som de gjorde med "Dallas".

Flera har landat i b-kändisarnas mest självklara sammanhang – dokusåpor och dansprogram i tv. Andra valde att föra kampen för fler vapen i amerikanska hem.

Och en av dem säger sig vara på väg till rymden.

FAKTA

Larry Hagman, 80:

Uppgavs under "Dallas"-tiden ha druckit fyra flaskor champagne om dagen. Kedjerökte redan i unga år. Nu förespråkar oljemagnaten JR grön energi och säger nej till rökning och sprit.

Ewing-klanens ledare, som var den ende att medverka i samtliga avsnitt av "Dallas", dyker fortfarande upp på tv ibland. Han hade en gästroll i populära "Nip/Tuck" 2006 och även i "Simpsons" samma år. Senaste åren har han medverkat i ett par euopeiska såpor och blev i år utsedd till språkrör för solenergiföretaget SolarWorld.

2008 fick Hagmans fru Maj Hagman diagnosen Alzheimers. 2011 visade det sig att Larry Hagman själv drabbats av strupcancer. Ett år senare kunde han berätta för världen att hans cancerbehandling går bra.

Köp plus och läs om vad som hände alla i ”Dallas”!