Säljer lantstället för 9 milj kronor

Lena Ph och Per Holknekt gör sig av med sjötomten efter skilsmässan

1 av 10 | Foto: Robin Lorentz-Allard
Vinst på halv miljon Lena Philipsson och Per Holknekt köpte sommarstugan på Ingarö utanför Stockholm för cirka 8,5 miljoner kronor 2010. Nu är det till salu för drygt 9 miljoner.
NÖJE

Skilsmässan tvingar Per Holknekt och Lena Philipsson att lämna idyllen.

Nöjesbladet kan avslöja att exparet ska sälja det gemensamma sommarhuset i Stockholms skärgård.

– Folk säljer och köper hela tiden, säger Per Holknekt till Nöjesbladet.

Foto: Karin Törnblom
Efter den uppslitande separationen går nu Per Holknekt och Lena Philipsson vidare och gör sig av med sitt gemensamma bohag. ”Folk säljer och köper hela tiden”, skriver Per Holknekt i ett mejl till Nöjesbladet.

Nu fortsätter splittringen av Odd Molly-grundaren Per Holknekts och artisten Lena Philipssons gemensamma bohag.

Det idylliska fritidshuset med vita knutar på Ingarö, utanför Stockholm, kommer inom kort inte längre finnas i exparets ägo. Det läggs nu ut till försäljning med annonser bland annat på sökmotorn Hemnet. Där presenteras både interiör- och exteriörbilder på sommarhuset, till exempel beskrivs solnedgångarna som ”spektakulära”.

Egen brygga

Utgångspriset för idyllen är 9,15 miljoner kronor. Stugan räknas som ett fritidshus med en bo­area på 58 kvadratmeter fördelade på tre rum. Dessutom finns ett fristående gästhus.

I huset finns såväl kakelugn som vedspis bevarat, och utanför en stor veranda. Även en sjöstuga och egen brygga med badstege ingår.

– Vi märker redan ett stort intresse och respons. Marknads­läget är mycket bra för den här typen av objekt, säger Tor-Ingemar Ehn på Svenska Mäklarhuset Värmdö.

När Nöjesbladet når Odd Molly-grundaren Per Holknekt via e-post är han fåordig.

– Folk säljer och köper hela tiden. Det är så det fungerar, skriver han i mejlet till Nöjesbladet.

Äger paradvåning

När Philipsson och Holknekt köpte huset i september 2010 betalade de omkring 8,5 miljoner kronor för sommarstugan i Stockholms skärgård, som har cirka 50 meter till vattnet och bryggan.

Utöver sommarhuset äger exparet en paradvåning i anrika Kreugianska huset på Östermalm i Stockholm.

Något äktenskapsförord finns inte registrerat.

FAKTA

Här är deras singelliv efter separationen

16 Juni

I juni avslöjar Lena Philipsson på Facebook att Per Holknekt varit otrogen och att separationen var ett faktum.

– Det har uppdagats att Per brutit äktenskapslöftena en längre tid och jag ser därför inte någon annan utväg än skilsmässa. Jag är oerhört ledsen, sa sångerskan i en hälsning till Nöjesbladet.

19 juni

När Odd Molly-grundaren medverkar i en direktsänd intervju med P4 Stockholm berättar han om hur påfrestande situationen varit.

– Jag mår inte bra just nu. Det är en högst privat angelägenhet, sa han.

19 juni

Det första numret av unisexmagasinet Miss World kommer ut. Holknekt är chefredaktör och berättar där att han har börjat dricka alkohol igen, trots att han är nykter alkoholist.

29 juni

Paret lämnar in en gemensam skilsmässoansökan till tingsrätten. De ber om att få slippa betänketid innan skilsmässan går igenom. Senare skickar Holknekt ett brev till Tingsrätten och ber att få be­tänketiden förlängd. Hans begäran beviljas av rätten.

30 juni

Bara dagar efter att beskedet om att hon lämnar Holknekt meddelar Philipsson att hon ställer in sin medverkan i TV4:s ”Sommarkrysset” den sista juni.

– Just nu tar vi en dag i taget, sa hennes presskontakt Ebba Lindqvist.

14 juli

Philipsson skriver på Facebook att hon ska äta middag med sin vän: ”I kväll blir det garanterat råa befriande skratt. Fritt och högt i tak. Nanne och jag äter middag.”

24 juli

Philipsson skulle ha medverkat i Tomas Ledins specialkonsert på Skansen i samband med Allsången. Men sångerskan ställde in. Enligt Expressen var anledningen att hon inte orkade möta tv-kamerorna och publiken.

30 juli

Lena Philipsson berättar på Facebook att hon varit på en resa i Barcelona.

4 augusti

Philipsson gör succé med framträdandet på Pridegalan. Egentligen skulle Philipsson ha signerat skivor på området, men arrangemanget ställdes in med kort varsel. När Nöjesbladet träffade Lena Ph efter spelningen förklarade hon att hon mår bra. Hon umgicks på backstageområdet med bland andra Andreas Lundstedt.

9 augusti

Per Holknekt befinner sig på musikfestivalen Way out west i Göteborg.