Pensionärsparadiset – en stor hångelfest

NÖJE

Pensionärer som dansar in på småtimmarna och smyger upp män på rummet.

I premiären av TV3-dokusåpan ”Danspalatset” kan vad som helst hända.

– Ibland sitter de och råhånglar över baren och skriver upp rumsnummer, berättar medverkande servitrisen Kerstin.

Och redan i kvällens avsnitt får vi en försmak på hur det kan gå till i pensionärsparadiset och dansrestaurangen ”Playa del Sol”. Sylwia Laserow, 73, – en av deltagarna och en frekvent besökare – är väl förtrogen med hur man smugglar in en man på hotellet.

– Ska man smyga upp någon karl, så tar damen först ena hissen upp medan mannen smyger sig till den bortre. Ingen får ju se! säger Sylwia och skrattar.

Som ett dagis

”Playa Del Sol”, eller ”Solen”, som klubben kallas, har länge varit ett nöjesmecka för svenska femtioplusare. Den ligger i turistbyn Playa del Inglés på Gran Canaria, men är så nära den svenska folksjälen man kan komma. Köttbullar, Knäckebröd och Happy Hour är några av inslagen som ska få de festsugna pensionärerna att känna sig trygga nog – att släppa loss helt.

Och det gör de också.

– Min dotter sa: gud mamma, det ser ju ut som ett dagis! berättar Sylwia Laserow.

”Blir ensamt”

Sylwia har åkt till ”Playa del Sol” sedan 1978, och beskriver klubben som en familj.

– Hemma i Malmö blir det ofta ensamt om man är singel. Jag är ju inte så mycket för pensionärsklubbar med bussresor och bowling.

Och bussresor och bowling är så långt från ”Playa del Sol” man kan komma. Här är nätterna hetare än dagarna. Och besökarna är inte rädda för de närgångna kamerorna.

– Jag hade faktiskt en dejt ute på stan under inspelningarna. Men mer än så vill jag inte berätta, säger Sylwia Laserow.

Danspalatset Playa del Sol har premiär i TV3 klockan 20.00 ikväll.