Leif höll varanen som gisslan i ”Robinson”

Hela produktionen hotades i köttbråket

Leif Svensson.
NÖJE

I veckan fångade Leif en varan i ”Robinson”.

Men TV4 klippte bort hur han höll ödlan gisslan – och krävde kött av TV4.

– Skulle jag slå ihjäl den skulle hela produktionen skulle kunna stängas ner av den filippinska regeringen, säger Leif.

I tisdagens avsnitt av ”Robinson” fångade Leif Svensson, 40, en varanödla i sin egenbyggda fälla. Men tittarna fick aldrig se bråket bakom händelsen som ledde fram till att laget belönades med kött att äta.

– Det började redan när jag berättade att jag skulle bygga fällan, då sa teamet på plats att de skulle kolla upp vad som gällde. Men jag gjorde en fälla ändå.

När bytet gick i snaran blev det tumult i hela produktionen.

– Om vi skulle slå ihjäl varanen skulle vi bryta mot produktionsavtalet i Filippinerna. Skulle jag slå ihjäl den skulle vi åka på böter och hela produktionen skulle kunna stängas ner av den filippinska regeringen, säger Leif.

Höll ödlan gisslan

Under tiden på ön lamslogs deltagarna av matbrist och svält, där stod plötsligt Leif med macheten i handen redo att hugga. Och han tänkte inte släppa den utan att få mat i utbyte, varanen blev gisslan mot produktionen.

– Det blev en förhandling som tittarna inte fick se. Det har varit en hel del möten om hur man ska hantera Mr. Leif Svensson, säger han.

I programmet mörkades dock hela förhandlingen bakom köttstycket. TV4:s exekutiva producent Martin Nygren vill avdramatisera bråket.

– Man inte fånga djur på ön. Det gjorde Leif ändå och då kompenserade vi honom med kött. Vi brukar lösa det så.

Har stoppats tidigare

Tidigare har Leif stoppats från att röra sig fritt på ön och när han byggde en flotte och gav sig ut till havs kom programledaren Paolo Roberto till ön och beslagtog farkosten.

– För mig är det en gåta hur man kan spela in ”Robinson” i ett naturreservat, det blir ohållbart. Det är bedrövligt skött, gör ett riktigt ”Robinson” där vi får kämpa på riktiga villkor, säger Leif.

Han får medhåll av deltagaren Mia Laaksonen, 34.

– Det var ingen bra plats att spela in den typen av program.

Martin Nygren på TV4 slår ifrån sig kritiken.

– Vi bedömde att det var en bra plats, den är inte sämre än någon av de tidgare ”Robinson”-platserna vi har haft innan. Vi har haft ungefär samma regler som tidigare år, problemet är väl kanske att Leif vill göra ”Robinson” till 120 procent, säger han.