Skådespelarens dotter i bråk med skönhetsklinik

Anklagar skönhetsklinik för nässtöld

1 av 2
En kvinna i 20-årsåldern menar att två skönhetskliniker har använt bilder på henne i reklam på sina sajter. Aftonbladet har beskurit bilderna av hänsyn för de inblandade.
NÖJE

Först krävde dottern flera hundra tusen kronor i skadestånd av två skönhetskliniker för att de utnyttjat henne i en reklam för näsoperationer.

Sedan dök pappan – en av Sveriges mest kända skådespelare – upp på en av klinikerna rosenrasande.

– Han bossade runt och krävde besked, säger läkaren P-O Haraldsson.

Kvinnan, som är i 20-årsåldern, menar att Astoriakliniken och Eriksbergskliniken använt bilder på henne i reklam på sina sajter.

Enligt henne har bilderna, som visar en person före och efter en näsoperation, stulits och manipulerats. Hon ska dessutom aldrig ha genomgått någon skönhetsoperation, skriver dagensmedia.se.

Chockad över anklagelserna

P-O Haraldsson, läkare på Astoriakliniken, är chockad över anklagelserna.

– Det är ett angrepp på min profession som gör mig väldigt störd, säger han till dagensmedia.se.

Kvinnan har nu kopplat in sina advokater. Genom dem kräver hon över 200 000 kronor i kompensation – annars hotar man med rättsliga åtgärder.

– Vi fick ett väldigt otrevligt brev från en känd advokatbyrå, där man kräver både vederlag och skadestånd, annars hotar man med rättssak. När jag fick brevet visste jag inte ens vem den här kvinnan var, säger P-O Haraldsson till Nöjesbladet.

Enligt honom kan det omöjligen vara kvinnan på bilderna.

– Det är inte hon, det är en annan kvinna. Hon som är på bilden bedyrar att det är hon. Hon har även ett vittne till att det är hon.

Känd skådespelare

Det stannar dock inte där. Kvinnans far, den kände skådespelaren, har lagt sig i konflikten.

– Han var uppe på Eriksbergskliniken och bossade runt och krävde besked. Han var förbannad. Jag kan förstå att han ställer upp för dottern men han borde sätta sig in i saken och visa på att det inte kan vara hon, säger läkaren.

Enligt honom har de berörda klinikerna ingen som helst tanke på att betala.

När Nöjesbladet når kvinnans advokat vill han inte kommentera ärendet.

Nöjesbladet söker skådespelaren.