Anna Skippers bolag begärs i konkurs

”Jag är fruktansvärt tagen”

1 av 3 | Foto: MIA CARLSSON
Anna Skippers bolag Skipper AB begärs i konkurs.
NÖJE

Anna Skipper begär sitt bolag i konkurs.

– Detta är en mycket tråkig historia och jag är fruktansvärt tagen av detta, skriver hon i ett mejl till Nöjesbladet.

Nöjesbladet har tidigare berättat om hur tv-profilen hamnat i en infekterad ekonomisk tvist med sin före detta svärmor, Laila Skipper.

Förra veckan lämnade hon in en stämningsansökan till Stockholms tingsrätt där hon kräver Anna Skipper på tre miljoner kronor.

Nu ser de ekonomiska bekymren ut att tillta för Anna Skipper.

Lämnade in konkursansökan

I söndags lämnade hon in en konkursansökan gällande bolaget Skipper AB. Anledningen är att bolaget är på obestånd, vilket innebär att man inte kan betala sina skulder i tid.

– Jag har gjort allt jag kunnat för att rädda bolaget men under rådande mycket uppslitande skilsmässa har det varit omöjligt.

Enligt Anna Skipper är skilsmässan också själva orsaken till konkursansökan. Hon och exmaken Olof Skipper äger hälften av bolaget vardera.

– Anledningen till att bolaget tyvärr var tvunget att försättas i konkurs var att jag och Olof Skipper inte kunde komma överens i frågor som rörde bolaget under pågående skilsmässa. Då vi inte kunna enas rörande detta blev det också omöjligt att driva verksamheten vidare, skriver hon.

”Försöker minimera skadan”

Anna Skipper menar att om inte bolaget begärts i konkurs så hade det inneburit att "många människor kanske skulle komma bli ekonomiskt lidande".

– Med konkursen försöker jag nu minimera skadan och lösa allt på ett korrekt och ansvarsfullt sätt.

Enligt den senaste årsredovisningen hade företaget en nettoomsättning på 3,3 miljoner kronor.

I verksamhetsbeskrivningen står att läsa att företaget bland annat ska bedriva resor, utbildning, utveckling av hälsokostpreparat och tv-produktion.

Nöjesbladet har varit i kontakt med Olof Skipper, som avböjt att kommentera.

ARTIKELN HANDLAR OM