Serneholt sågas för sina tårar

Marie bröt ihop efter direktsändningen

1 av 3 | Foto: Magnus Sandberg
NJOY tycker att Marie Serneholt gav dem en för svår uppgift när de skulle sjunga, dansa och rappa samtidigt.
NÖJE

Marie Serneholt, 29, knäcktes av pressen – och föll i tårar efter ”X factor”-sändningen.

Bakom kulisserna sågade jurykollegan Andreas Carlsson hennes känslostorm.

– Har man svårt med det här är det inte rätt plats att vara på, säger Andreas Carlsson till Nöjesbladet.

Jurymedlemmarna sågade varandra i direktsändning. Till slut blev kritiken för mycket för Marie Serneholt när det dessutom blev en av de grupper hon coachat som tvingades lämna tävlingen.

Tjejbandet NJOY slogs ut i en duell mot Orups lärling Freja Modin och Marie Serneholt bröt ihop i tårar när hon försökte trösta bandet efter direktsändningen i TV4 igår:

– Det känns för jävligt just nu. Deras resa hann inte ens börja, och jag vet hur mycket det här betyder för dem. Jag är så förbannad att vi inte får köra nästa vecka. Man har inte fattat det förrän nu att det faktiskt är någon som ska lämna oss, säger Serneholt till Nöjesbladet.

”Spelets regler”

Gång på gång brast hon ut i gråt efter sändningen. Men Andreas Carlsson har ingen större förståelse för Serneholts känsloutbrott:

– Som gammal van jury­räv vet jag att det gör ont att se folk åka hem. Det är spelets regler. Har man svårt med det är det här inte rätt plats att vara på. Fler kommer att bli besvikna, säger han.

NJOY kritiska

Han menar att Serneholt klantat sig med coachingen och de kreativa valen inför NJOY:s framträdande.

– Jag tycker de som var i duellen också hade sämst framträdande i kväll. De kanske har valt fel spår. NJOY vet jag inte vad jag skulle ha gjort annorlunda med.

Även Serneholts egna artister gick till attack mot henne, eftersom hon valt hur numret ska se ut och vilka låtar grupperna ska framföra.

– Vi fick en för svår utmaning, vi skulle dansa, rappa och sjunga samtidigt från att inte ha gjort nånting av det, säger Ruth Mussie i utslagna gruppen NJOY.

”Mycket känslor”

När Marie Serneholt får höra kritiken från sina artister tystnar hon först, men sen slår hon tillbaka:

– De hade faktiskt bett om att få mer dans. Vi har plockat bort väldigt mycket ur numret. Jag tror att det är mycket känslor bara som spelar in nu.

FAKTA

Så avgörs allt

När tv-tittarna röstat blir det juryn som avgör vem som får stanna kvar eller åka hem. De två med minst antal röster får sjunga ytterligare en låt och sen får juryn en efter en tala om vem de vill skicka hem.

Om det går till ”deadlock”, där det står 2–2 mellan artisterna blir det tv-tittarnas röster som avgör. Den artist med minst ­antal röster får åka hem.