Tv-kocken Nigella rasar i vikt

Vild spekulation i brittisk media

1 av 2 | Foto: TV4
Nigella och pasta.
NÖJE

Tv-kocken Nigella Lawson har gjort sig känd för sina smaskiga recept – och sina runda kurvor.

Men nu har tv-kocken rasat i vikt, enligt Daily Mail.

Brittiska tidningar undrar vad som har hänt med den Nigella Lawson som säger åt tv-tittarna att äta så mycket choklad de vill.

Det senaste året har tv-kocken, som i en intervju med The Guardian har sagt: "Om jag inte vill äta mer trots att jag är mätt, då kommer jag inte använda receptet igen", rasat i vikt.

Började för ett år sedan

Redan i november ifjol konstaterade Daily Mail att Nigella tappat sina kurvor och spekulationerna började dra i gång om Nigella börjat med någon ny diet.

– Det finns stunder då jag vill gå ner i vikt. Jag antar att jag inte vill vara så tunn. Girigheten vinner alltid över min fåfänga, ska Nigella ha sagt tidigare samma år enligt Daily Mail.

Men något verkar ha hänt och sedan dess har viktraset fortsatt. Och brittisk media har fortsatt spekulera över vad som ligger bakom Nigellas plötsliga förvandling.

Men nu börjar trådarna nystas upp. I en artikel i The Telegraph i våras gav Nigella en liten ledtråd till vad som låg bakom viktraset.

Dubbel liktorn operation

Efter att ha opererat bägge fötterna för sned stortå hittade tv-kocken inte längre tillfällen att äta lika ofta.

– Jag kunde inte gå till kylen efter operationen och det är faktiskt en ganska bra diet: inte för att jag slutade äta utan för att jag måste fråga någon annan: Kan du gå hämta en bit kaka till mig? Men det är ju alldeles för pinsamt att säga, kan du hämta en bit kaka till?

I intervjun förklarar Nigella att hon egentligen inte ändrat sin diet, de enda skillnaden är att hon haft färre möjligheter att äta.