Patrik Isaksson frias från olyckan

Körde på cyklister

1 av 4 | Foto: Stefan Mattsson
Frias på alla punkter.
NÖJE

Patrik Isaksson körde på cyklister – och misstänktes för brott.

Nu frias artisten på alla punkter.

Patrik Isaksson, 39, körde hem från en golftävling i slutet av maj när en grupp cyklister plötsligt dök upp. De skulle precis köra in i en snäv kurva när de mötte schlagerstjärnan i en VW Golf GTI.

Artisten krockade med två av cyklisterna, båda skadades och fördes till sjukhus. Den ena cyklisten bröt höftbenet. Den andra fick en spricka i skuldran och skrevs ut från sjukhuset ­redan nästa dag.

Erbjöd sin skiva

Strax innan Patrik Isaksson lämnade olycksplatsen erbjöd han, enligt uppgiftslämnaren, killarna en signerad cd-skiva för att släta över det hela.

Trots det polisanmäldes schlagerstjärnan.

– Jag har inte gjort något fel, sa han då till Afton­bladet. Det är tråkigt när något sådant här händer. Jag har inte gjort något fel. Jag körde ju på en smal väg, men på min sida. När det kommer fullt med cyklister och de kör ihop så kan jag tyvärr inte göra så mycket mer, säger han.

Inte ansvarig

Efter olyckan misstänktes sångaren för vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada samt obehörig avvikande från trafik­olycksplats. I fredags friades han på alla punkter.

”Det saknas numera anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal har förövats. Den misstänkte har inte visat sådan oaktsamhet att han kan ­göras ansvarig för varken vårdslöshet i trafik eller vållande till kroppsskada.”

Nöjesbladet har sökt ­Patrik Isaksson.

ARTIKELN HANDLAR OM