”Det är Orup som valt fel låtar”

Bråken med Orup kostade Freja Modin sin plats i ”X Factor”

NÖJE

I går sågades hon av juryn – men själv lägger hon skulden på sin mentor:

– Det är Orup som valt fel låtar, säger hon efter sändningen.

Freja Modin sökte tröst hos sin pojkvän bakom scenen. Med tårar i ögonen kramade hon om honom länge. Men så hade hon också utsatts för ett dubbelt svek under ”X Factor”-sändningen.

Först av sin mentor Orup, som tvingat henne att sjunga Eric Gadds ”Bara himlen ser på” mot sin vilja.

Hamnade ofta i gräl

Sen av jurymedlemmen Ison Glasgow, nära vän med Frejas sambo, som valde att stötta konkurrenterna i Hey Mary i stället för sin kompis flickvän.

– Min sambo lär vara ganska irriterad på honom, konstaterade Freja efter sändningen.

Men det största sveket kom ändå från Frejas egen mentor Orup. Trots att hon flera gånger försökt få honom att förstå att hon inte ville sjunga den låt han valt åt henne tvingade han henne att göra det.

Källor inom ”X Factor”-produktionen vittnar för Nöjesbladet om hur Freja och Orup upprepade gånger hamnat i gräl om låtvalen. Bråket fortsatte efter sändningen sent i går kväll.

– Jag förstod redan förra fredagen att svenska lugna låtar inte gick hem i tv-rutan. Och så blev jag tvungen att göra en till, säger hon.

– Det handlar inte om att jag är en dålig sångerska eller en dålig artist, det är bara fel låtar.

”Inte någon kontakt”

Orup bekräftar att han varit oense med Freja:

– Hon har uttryckt några gånger att hon inte var bekväm med den väg jag ville gå med henne.

Freja Modin hamnade i duell mot gruppen Hey Mary efter att ha sågats rejält av juryn:

– Man får inte riktigt nån kontakt med dig. Du har en tendens att framstå som lite hård och kall. Jag kom på mig själv med att bli lite uttråkad när jag satt och lyssnade, sa Marie Serneholt i direktsändning.

Hon fick medhåll av Andreas Carlsson:

– Hade det varit tidigt 90-tal så hade tändarna vajat, men så är det inte nu, även svensk musik har tagit ett stort kliv framåt. Du är vilse i en stil som jag har väldigt svårt att höra på någon lista.

Efter sändningen lägger Freja all skuld på sin mentor Orup:

– Hade jag haft andra låtar tror jag att jag hållit mig kvar. Jag hade velat sjunga lite nyare låtar med lite mer fart som ungdomarna hade känt igen för det är de som röstar, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM