Mitt stora skambegär: Miley Cyrus hårfärg

Lika som bär? Zandra gick på samma look som den forna ­Hannah Montana, Miley Cyrus.
NÖJE

Ibland kan man få ett otroligt starkt skambegär efter någonting.

Ni vet: fyra liter kladdkakssmet eller ... Miley Cyrus hårfärg.

Jag stod vid skrivaren på jobbet i onsdags, paranoid, med en kopp automatkaffe i handen. Hade någon kollega tassat fram och lagt en hand på min axel hade jag förmodligen gett ifrån mig ett nervöst pipskrik, ­sprättat ut kaffeblasket och säckat ihop i en hög på golvet.

Jag gjorde egentligen inget förbjudet.

Om man nu inte räknar det som brottsligt att printa ut en (1) färgutskrift på arbetsplatsen för privat bruk. Och nej, motivet var varken naket eller husdjursporr.

Det var … (här drar publiken andäktigt efter andan och håller den tills svaret kommer) … en bild på Miley Cyrus.

Så här i eftertankens kranka blekhet kan jag ju tänka tillbaka på den där nervkittlande stunden vid skrivaren och konstatera att det kanske inte är helt vansinnigt märkligt att en tjej som jobbar på en nöjesredaktion printar en bild på en kändis.

Men det var syftet med bilden min ängslighet grundade sig på och i mitt nervsvaga tillstånd resonerade jag som så att alla jävlar skulle lista ut att jag ska stega i väg till frisören med den här bilden i högsta hugg.

För så var det.

Eh, ehum. Host och harkel. Ja. Så var det alltså. Och vad vet jag, egentligen. Det här kanske är helt normalt, folk kanske gör så vareviga dag. Det kändes ­bara så fruktansvärt skamligt. ”Hej jag går i högstadiet och vill ha mitt hår som Marie Serneholt i A-Teens” eller ”hej här har du en bild på en skitsnygg kändis med en ashet frisyr och nu vill jag att du ska göra mig så lik henne som möjligt tack”.

Om ni tänker på hur jag våndades vid skrivaren, kan ni ju bara föreställa er hur jag flåsade av ångest före frisörbesöket.

Det här var första gången jag gick till den här frisören, Linda hette hon. Jag hade ingen aning om det här var sån där überhipp futuristiskt inredd salong eller om jag skulle hamna på något billighetsställe som bara klipper tre frisyrer: långt, kort och ­rakat.

Det visade sig vara något så ovanligt som en helt vanlig ­frisörsalong med helt vanliga frisörer. Ingen skön dubstep på nattklubbsvolym ur högtalarna och ingen snorkig hårkonstnär som mumlar att mitt hår är av så usel kvalitet att hen nog först och främst är tvungen att bränna upp alltihop.

Så. Så långt var allting bra. Linda lyfte på några av mina mörkbruna hårtestar och mötte min blick genom spegeln framför oss och frågade hur jag ville ha det? Och jag tänkte att det är nu eller aldrig.

Antingen halar jag upp min skrynkliga utskrift på Miley Cyrus honungsblonda testar ­eller så skiter jag bara i det och slipper en eventuell förnedrings- och hånfest.

Jag visade bilden.

”Det där blir nog svårt men jag ska försöka” sa Linda kort och hänvisade mig till tvätt­stolen som om inget hänt.

Jahopp.

Så där satt jag sen och dinglade med bena och tänkte att ­Linda, henne behåller jag nog livet ut.

Veckans

Lördag

Vi är i London på kärleks‧semester och det blir så mycket champagne och häng på hotellet att vi håller på att missa restaurangbesöket. 22.30 springer vi för att hinna beställa hummer på Burger & lobster.

Söndag

Halva dagen läggs på att sitta på flygplats och uggla eftersom planet är försenat. Därför är det extra skönt att få komma hem till Enskede och steka pann‧kakor på kvällen.

Måndag

Jag tänkte att jag skulle gå på ”Wild kids”-Olas talkshow där han bjudit in Expressens chefredaktör men jag är så inåthelvete trött så jag skiter i allt och går och lägger mig.

Tisdag

Vi har minikonferens med jobbet vilket innebär att ‧hela nöjesredaktionen sitter inlåsta i ett konferensrum och sedan släpps ut som hungriga BESTAR och får gå på restaurang och äta hamburgare.

Onsdag

Malin och jag går som vi ofta gör på onsdagar till Ljunggrens och äter spicy tuna. Ibland händer det att vi är extra festliga och beställer in en flaska vitt, det gör vi i dag.

Torsdag

Jag har färgat mitt hår ljusare på salong. ”Det kan bli vad som helst, orange eller mörkblont” sa frisören och som tur var blev det mer blont än orange!

Fredag

Jag och Christian åker till Åland och jag har bokat ”grill- och stekbord” på färjan, vilket är en finare omskrivning av: KÖTTFROSSA!