Kiss Gene Simmons: ”Jag skulle döda alla pedofiler”

Kiss-stjärnan om hur han vill styra USA som diktator – och varför han röstar på Romney

1 av 3
Pang, du är död Gene Simmons har inga planer på att ställa upp i några val, men han vet vad han skulle göra om han fick bli diktator. Missbrukare skulle skickas till Antarktis och rånare, pedofiler och knarklangare skulle alla avrättas bums. I presidentvalet ligger hans sympatier närmare Mitt Romney än president Obama.
NÖJE

Mitt Romney får Gene ­Simmons röst i det amerikanska valet.

Men den dagen Kiss-stjärnan blir allsmäktig diktator kommer huvuden att rulla.

– Jag skulle döda ­pedofiler, säger Gene ­Simmons, 63, till ­Nöjesbladet.

Kiss-stjärnan Gene Simmons vision för hur en ­nation ska styras är mörk.

En och annan skulle ­dö –ifall han blev enväldig ­diktator.

– Jag skulle döda pedo­filer. Ifall man utnyttjar ett barn sexuellt betyder det döden på direkten. Ifall du langar knark åt ett barn. ­Döden. Om du rånar 7 Eleven och använder ett vapen. Döden, säger han.

”Skicka till Antarktis”

I det Simmons-styrda ­imperiet kan drogmissbrukare också räkna med kyliga ­tider.

– Knarkmissbrukare som misslyckas med att bli rena. De skickas till jordens kallaste hörn på Antarktis. Där kan de knarka så mycket de vill utan att sprida sina problem i samhället, fortsätter han.

Redan nu har han ett imperium att styra. Sin sminktrupp. Men där har ingen blivit dödad. I stället kränger Gene Simmons och hans Kiss-gäng en massa prylar.

– Våra artistkollegor är nöjda med att basera sina karriärer på låtar. Vi är inte tillfredsställda med det. Därför går du till Kiss-golfbanan när du besöker Las Vegas. I vissa delar av Amerika kan du besöka Kiss-kaféer. Vi har över 3000 licensierade produkter. Det här är inte bara ett band, säger Simmons.

Men lugn. Gene Simmons kommer förmodligen aldrig att ge sig in i politiken.

– Det betalar inte tillräckligt bra och jag skulle inte få tillräckligt med makt. Med Kiss är jag mästare över mitt eget öde, säger han.

”Imponerande cv”

I bland annat tv-kanalen Fox News har Gene Simmons förklarat att han förmodligen kommer att rösta på Mitt Romney, republikanernas presidentkandidat i valet i USA i det kommande presidentvalet.

– Romneys cv är mycket mer imponerande. Han vet hur man skapar jobb. Obama har aldrig drivit ett företag. Båda kandidaterna är underbara människor med fina familjer. Men frågan som avgör är om vi vill ha en företagsledare som president eller en person som inte vet hur man skapar jobb, säger han.

1 juni uppträder Kiss på Friends arena i Solna. Fem dagar senare uppträder gänget på Sweden Rock.

FAKTA

Gene Simmons om...

... Kiss sista kapitel:

– Vi har inga planer på att sluta. Vi har skoj och är i bättre form än på decennier. Och det finns inget knark och ingen ­alkohol i bandet. Ace Frehley och Peter Criss är inte heller med. Vi älskade dem och de var viktiga i början. Men de ­skulle aldrig kunna vara med nu. Alla kan inte springa maraton. Vissa är bra kortdistanslöpare.

... relationen till Paul Stanley:

– Relationen har alltid varit bra. Vi har nästan aldrig kommit överens om något. Men kärnan i allt är ömsesidig respekt.

... att Kiss inte har fått komma med i Rock ’n’ roll hall of fame:

– Jag funderar på att köpa det och sparka alla som jobbar där.

... planer att starta filmbolag:

– Under det senaste året har jag ordnat med finansiering till ett eget filmbolag. Vi ska finansiera och göra våra egna genre-filmer, science fiction, action och skräck. Jag är inte intresserad av tjejfilmer, så det blir inga sådana. Jag ­skulle antagligen skådespela i våra filmer också.

... plattan ”Monster”:

– Ifall ”Monster” hade gjorts av ett nytt band skulle jag blivit knockad. Varje låt är stark och låter som om det är fler än en sångare i bandet. Det är ett riktigt bandalbum. Bättre än ”Sonic boom”, som vi ändå ­gillade.

ARTIKELN HANDLAR OM