”Solsidan”-huset värt miljoner – för husägarna

”Solsidans” husbyte rena klippet: Kan säljas för mer än 25 miljoner

1 av 3 | Foto: LOTTE FERNVALL, PER-OLOF SÄNNÅS, TV4
Flyttade 700 meter Till en början användes detta hus som Freddes och Mickans hus.
NÖJE

Fredde och Mickan vräktes efter ett jättebråk – men ­efter flytten till nya miljonvillan råder harmoni på ­Solsidan.

Det nya huset värderas till minst 25 miljoner kronor.

– Eftersom det är ett ”tv-hus” kan priset stiga, säger stjärnmäklaren Fredrik ­Eklund.

I de två första säsongerna av TV4:s ”Solsidan” levde Fredde (Johan Rheborg) och Mickan (Josephine ­Bornebusch) rövare i sin drömkåk.

Trogna tittare minns väl hur Fredde lekte grillmästare i tid och otid samt de hetlevrade gräl som uppstod ­inne i lyxkåken.

Men efter den andra ­säsongen blev det strul mellan de riktiga villaägarna och produktionen.

– Om vi hade förstått att ”Solsidan” skulle bli en stor succé hade vi aldrig ställt upp från början, sa villaägaren då.

”Enkel manuslösning”

Lösningen?

Fredde och Mickan tvingades flytta.

– Vi gjorde en enkel ­manuslösning. Fredde säger som i förbifarten att de har flyttat. Sedan är det etablerat för tittarna, säger Daniella Mendel-Enk, manusförfattare.

Om det var struligt i det förra ­huset verkar det som att läget är stabilt i det nya grannskapet, trots att det ­bara skiljer 700 meter mellan husen.

– Vi har inte stört oss det minsta. Det är spännande att de har filmat här, särskilt för barnen som känner igen sig, säger en granne.

– Ägarna av det nya huset verkar bara positiva till att ­låna ut huset. De verkar tycka att det är roligt, säger en ­annan granne.

”Känslomässigt”

På stjärnmäklaren Fredrik Eklunds, känd från serien ”Million dollar listing”, mäklarfirma Eklund Stockholm New York, görs bedömningen att lyxhuset kan gå för minst 25 miljoner kronor vid en försäljning. Men firman påpekar att de har för lite information för att göra en fullvärdig bedömning. Fredrik Eklund menar att värdet kan öka eftersom det är ett hus känt från tv.

– Folk har en känslomässig koppling till objektet eftersom de ”känner” huset. När det är dags att lägga bud finns det färre rädslor eftersom objektet har en stämpel som något åtråvärt, säger han.

Nöjesbladet har sökt ägaren till det nya ”Solsidan”-huset samt ägarna till det ­förra.

1 av 5

Filmhus till salu

”Twilight”-huset: I uppföljarna ”New moon” och Breaking dawn” fick Cullen-vampyrerna bo ståtligt. Produktionen hyste in dem i ett hus på 473 kvadratmeter som funnits på bostadsmarknaden och såldes för drygt 16,6 miljoner kronor. När objektet kom ut på marknaden fick det 180 000 träffar – på en vecka.

”Ensam hemma”-huset: Sett till filmen med Macaulay Culkin kanske inbrottsrisken avskräcker. Men det här pampiga tegel­huset låg ute för 16,1 miljoner kronor.

”Gudfadern”-­huset: Vito Corleone gav många goda råd i det här huset. En del dåliga också, kanske. Här spelades bland annat bröllopsscenen från den första filmen in. Huset har funnits på marknaden för 18 miljoner kronor.

Det andra ”Gudfadern”-­huset: Om man kan bortse från att Jack Woltz har vaknat upp med ett hästhuvud i sängen har palatset med 29 sovrum en viss attraktionskraft. Objektet har funnits på marknaden för 638 miljoner kronor.

”Huset som Gud glömde”: Det gamla skräckhuset i New Jersey är till salu (igen), nu för 6,4 ­miljoner kronor. Ägarna är noga med att påpeka att det beror på skilsmässa, inte spökerier.

Källor: thefiscal­times.com, aplace­inthesun.com