”Sålde bara ett hundratal biljetter”

Biljettflopp för flera av Måns julshower

1 av 5
Partykillen Måns FOTO: AOP
NÖJE

Arenan rymmer 5000 personer – men bara ett hundratals biljetter har sålts.

Nu har fem julshower med Måns och hans vänner plockats ur turnéplanen.

– Jag tror att det handlar om att det är för dyrt att gå på konserten, säger Staffan Johansson, vd för Kristianstads evenemangs-ab.

Staffan Johansson berättar att det är enormt tryck på biljetterna till julshowen på Yllan i Kristianstad.

Men för Måns och hans vänner som planerat ett av sina 27 julshowsstopp på Arenan har det gått trögt.

– De ringde idag och berättade att julkonserten den 8 december kommer att bli inställd. De har bara sålt ett hundratal biljetter och det är ju inte så mycket med tanke på att det ryms 5000 personer i arenan, säger Staffan Johansson till Kristianstadsbladet.

26 julgig

På frågan om varför biljetterna varit så svårsålda svarar han:

– Julius som producerar konserten säger att det är den allmänna lågkonjunkturen som gör att folk inte har råd att gå på konserter, men jag tror inte det stämmer. Våra egna shower säljer som sagt. Jag tror att det handlar om att det är för dyrt att gå på konserten. För samma pris som för Zelmerlöws konsert får man en helkväll med både mat och underhållning på Yllan.

En biljett till två och en halv timmes konsert kostar drygt 580 kronor.

Måns tillsammans med sångerskorna Hannah Holgersson, Anna Nilsson, Hanna Lindblad och ett femtonmannaband planerade att göra en omfattande julturné i vinter med 27 spelningar i landet. Men nu har fem stopp, inklusive Kristianstad, plockats bort från turnéplanen.