Domen mot Richard Herrey kvarstår

Tog emot svarta pengar: tvingas betala 68 000

1 av 2
Richard Herrey anser att han är oskyldig.
NÖJE

Richard Herrey förlorade i Kammarrätten.

Domen om att han tagit emot svarta pengar kvarstår.

Richard Herrey, 48, har liksom en rad andra svenska artister anklagats för att ha tagit emot svarta pengar av artistbokaren Bruno Tillander.

Totalt beskylldes han för att ha tagit emot oredovisade inkomster på 180 000 kronor.

Efter Skatteverkets upptaxering på 52 477 kronor inklusive ett skattetillägg på 15 420 kronor har Herrey överklagat till både Förvaltningsrätten och Kammarrätten.

Men helt förgäves - nu avslår även Kammarrätten Richard Herreys överklagan och går helt på Skatteverkets linje.

Domen innebär också att första delen i artisthärvan troligtvis är avklarad. Högsta förvaltningsdomstolen har tidigare nekat Martin Stenmarck och Tommy Körberg prövning.

”Det är beklagligt”

Hela härvan avslöjades när Bruno Tillander fick veta att Skatteverket planerade en revision mot honom - och han beslöt att lägga alla kort på bordet.

– Det är viktigt att ta tillvara viljan att ställa allt tillrätta och göra rätt för sig även om det sker under galgen. Det är beklagligt att de mest välkända och etablerade artist­erna inte har tagit samma ansvar, säger Rolf Granath, skatteintendent.

I januari ställs Lotta Engberg, Magnus Carlsson och Martin Stenmarck inför rätta misstänkta för skattebrott.

”Kommer inte överklaga”

Richard Herrey uppger att han inte kommer försöka överklaga domen.

– Jag kommer inte överklaga. Det har varit en principfråga med just detta fallet och för mig har processen kostat bra mycket mer än den summa det rörde sig om vilket kanske säger något, säger han.

Richard Herrey

Tidigare uppgav vi att Richard Herrey skulle betala 180 000 kronor. Det stämmer inte. Summan han nu fastställs att betala är cirka 68 000 kronor. Skatteverket uppger att pengarna också är inbetalade sen tidigare.