Hälsningsfrasen som sprids som en löpeld

Ölsnubbens hälsningsfras i Café bärs sprider sig som en löpeld: Det har blivit en grej

Johan Petterssons paradfras som söderkis och Hammarbyare i ”Partaj”-sketchen ”Café bärs” upprepas – om och om igen. ”Jag har hört exempel på folk som kommer till jobbet och det har blivit en grej att få så många tjääna på rad i korridorerna”, säger han.
NÖJE

TJÄÄNA!

Hälsningsfrasen från Johan Petterssons ölsnubbe i ”Partaj” har lämnat avtryck.

– Det har spridit sig som om vi hade haft två miljoner tittare, säger han.

Tjääna.

– Tjääna, god dag.

Det är inte första gången Johan Pettersson får höra sin paradfras från Kanal 5:s humorprogram ”Partaj”.

Inte nog med att han och de andra som spelar ölkillarna i ”Partaj”-sketchen ”Café bärs” upprepar hälsningen många gånger per episod, det händer även på gatan. Med polarna. På bilverkstan. Och uppenbarligen också när journalister ringer.

”Ta mig fan hela dagarna”

– Just hälsningsfraser är ju perfekt att göra till en grej. För du hälsar ta mig fan hela dagarna. Jag har hört exempel på folk som kommer till jobbet och det har blivit en grej att få så många tjääna på rad i korridorerna, säger han.

Men att just denna fras skulle fastna var Johan Pettersson aningslös om till en början.

– Det är en sån grej som är jättesvår att se på papper. Men Andreas Tottie som skrivit manus tryckte på att det skulle vara vår tagline, vårt signum. Men jag tror inte att han kunde förutse vidden av det heller, säger han.

”Det är unikt”

”Partaj” har blivit ett av de mest hyllade aktuella humorprogrammen. Tidigare i höst belönades gänget på Kristallengalan för Bästa humorprogram.

– Det är unikt. Det händer inte så ofta i ens karriär att man får vara med på en resa. Och att göra det på en mindre kanal och det ändå sprider sig och vi får ett genomslag, det är så mycket i det som är så väldigt roligt, säger han.

Och mest av allt kanske det är ”tjääna” som spridit sig?

– Jo, det har spridit sig som om vi hade haft två miljoner tittare, säger Johan.

Tack för samtalet. Och du … tjääna!

– Tjääna!

FAKTA

Det här är "Café bärs"

”Cafe bärs” är ett återkommande inslag i Kanal 5:s ”Partaj”. Sketchen presenteras som ”ett program för killar som gillar att ta en bärs och snacka med polarna”. Det kretsar kring fyra riktiga söderkisar med tre stora intressen i livet: öl, snus och Hammarby. Bland annat betygsätter de veckans öl i antal ”Kenta”.