Flinck om papparollen: ”Jag har en jättesorg”

”Jag älskade mina döttrar i frånvaro”

1 av 2 | Foto: MAGNUS LIAM KARLSSON
HÖLL SIG UNDAN Thorsten Flinck berättar att han höll sig borta från familjen när han hade det som värst. ”Jag ville inte att mina döttrar skulle se det”, säger han.
NÖJE

Thorsten Flinck gästade Ola Lindholms ”Riktig talkshow” i går.

Där berättade han öppen­hjärtigt om ett lidande som aldrig försvinner.

– Jag har en jättesorg över att ha förlorat tid med mina döttrar, sa Thorsten Flinck.

På Teater Brunnsgatan fyra i Stockholm håller Ola Lindholm i ”Riktig talkshow”.

Pratshowen utspelas på en teaterscen bortom tv-tablåerna. I går kom multikonstnären Thorsten Flinck på besök och berättade om åren som pappa – och missbrukare.

”Väldigt arga”

– Jag hade några år när jag inte ville visa mig för mina flickor eftersom jag var så pass ned­knarkad. Jag ville inte att de skulle se det. Jag älskade dem i frånvaro, sa han.

Thorsten Flinck, numera drogfri, berättade att han i dag har en fin relation med sina döttrar, nu 18 och 20 år.

– Jag höll mig medvetet borta men talade med dem i telefon. De är så klart väldigt arga och förbannade. Och jag vill att de ska vara det, så att det kommer ut. De älskar sin far och jag är så glad över det, det är jag inte alls värd. Jag är så glad över deras villkorslösa kärlek, sa han.

Han fortsatte med allvarlig stämma:

– Det var den väg som jag gick. Det var min väg och jag var tvungen att gå den. Men jag har en jättesorg över att ha förlorad tid med mina döttrar, sa Flinck.

Reciterade bön

Sedan reciterade han, och stora delar av publiken, Sinnesrobönen.

”Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.”