Källor: Danny och Gina leder Melodifestivalen

1 av 2
Gina Dirawi.
NÖJE

Här är Sveriges nya ­programledarpar.

Nöjesbladets källor ­bekräftar: Gina Dirawi och Danny Saucedo leder ­Melodifestivalen 2013.

Det är det mest prestigefulla programledarjobbet i svensk tv. I dag går SVT ut med vilka som ska leda ­Melodifestivalen 2013.

Nöjesbladets källor ­bekräftar nu spekulationerna att förra årets programledardebutant och stjärna ­Gina Dirawi, 21, återigen leder programmet – tillsammans med melodifestivalveteranen och artisten Danny Saucedo, 26.

– Ja, det stämmer, säger en källa med insyn.

Tidigare har det spekulerats om programledarnamn som Robin Paulsson, Malin Olsson samt Filip och Fredrik. Men att Gina Dirawi skulle få chansen att upprepa vårens melodifestivalsuccé har enligt uppgifter varit klart en längre tid. Och tidigt ville ­redaktionen att hon skulle få en manlig artist vid sin sida.

”Vansinnigt förtjust”

Danny Saucedo har varit den stora favoriten i Melodifestivalens ledning:

Christer Björkman är vansinnigt förtjust i honom, säger en källa med insyn.

Danny Saucedo har två år i rad snubblat på mållinjen och kommit på andraplatsen i tävlingen. När Nöjesbladet träffade honom i går hävdade han att han inte skulle medverka i programmet i vår:

– Det är ett avslutat kapitel. Jag kommer inte att medverka, sa han då.

Inte på något sätt?

– Nej.

Men tre av varandra oberoende källor, med god insyn i Melodifestivalsproduktionen, hävdar annorlunda.

– När man får ett sånt här uppdrag av SVT så beläggs man med munkavle, då vågar man inte annat än att tiga. Risken är annars att man bryter mot kontraktet, berättar en skivbolagskälla.

SVT har tidigare gått ut med att bara en person, och inte samma som i Melodifestivalen, kommer att leda Eurovision song contest i Malmö 2013.

”För trist”

– Det blir för trist om det är samma personer som ­leder båda, för lite av en utmaning. Tanken nu är att ha olika personer, säger Christer Björkman, 55.