Läsarna rasar mot mobbningen av Gunilla

1 av 3 | Foto: TV3
Bittert Bråket mellan Hollywoodfruarna eskalerade snabbt i gårdagens säsongsfinal. Stämningen blev så obehaglig att Maria Montazami och Isabel Adrian­ inte vill göra fler säsonger med Gunilla Persson. Margareta Svensson kan tänka sig en fortsättning – om hårdare krav ställs på Persson.
NÖJE

Läsarna och Hollywoodfruarna är eniga. Gunilla ska bort.

Men där tar likheterna slut. Nu rasar läsarna – mot vuxenmobbningen av Gunilla.

– Jag får ont i magen när jag ser ett gäng vuxna kvinnor bete sig som högstadieelever, skriver läsaren Natashia Blomberg.

”Svenska Hollywoodfruar” gick ut med en smäll. Sista avsnittet avslutades med ett storbråk – och kravet på att Gunilla Persson, 53, lämnar programmet.

Men nu sluter läsarna upp bakom Gunilla. Även om över sjuttio procent av Aftonbladets läsare vill se henne lämna programmet – är det få som vill se henne behandlas så som hon blev behandlad i sista avsnittet.

”Inget annat än renodlad mobbning”

– Mycket kan sägas om Gunilla, men det jag sett i det här programmet är inget annat än renodlad mobbning. Man går ihop i ett gäng och utesluter, hånar, kränker och mobbar en annan människa. Och sen blir förvånad för att människan reagerar starkt, skriver Natashia Blomberg.

Det är Margareta Svenssons, 43, låt ”Hollywood Hollyweird” som fått läsarna att reagera.

Till poppiga toner och textrader som ”You blame everyone else, Oh it's never you” och ”only one step away from insanity” skrattar de andra fruarna åt Gunilla – som till slut bryter ihop.

Där går gränsen, menar flera läsare.

”Vem skulle inte bli förbannad?”

– Det är inte ok det Gunilla gjort i olika sammanhang, men jag blev väldigt illa berörd över hur de andra fruarna lade upp detta. En elak låt, hånflin, vem skulle inte bli förbannad, frågar sig läsaren Ann-Louise Mari.

Men läsarna lägger inte allt ansvar på fruarna.

Tv3 får ta emot hård kritik – för att de hänger ut Gunilla.

– Jag tycker det är beklämmande att en människa, som är i stort behov av vård, ska visas upp på det här sättet. Hon mår ju så dåligt! Hon behöver ju hjälp! Jag tycker inte det är underhållning. TV3, skärp er, skriver Helen Bengtsson.

En läsare uppmanar Tv3 att ta itu med mobbarna – inte den mobbade. 

– Nej, skäms TV3! Det är inte Gunilla som ska bort, utan mobbarna som behöver rensas bort. Vidriga människor, skriver Natashia Blomberg.

1 av 3

Fler skandaler med Gunilla

■ ■ Tog då nioåriga dottern Erika på talangjakt i Las ‧Vegas – trots att Erika var sjuk. Precis innan uppträdandet kräktes Erika. Gunillas tröstande ord?

– Det är jättebra att du kräks. Då får du upp slemmet i halsen. Det är Jesus som gör så att du kräks, jag har bett till honom.

■ ■ Gunilla sparkade filmaren som skulle göra en ‧musikvideo åt dottern Erika – innan inspelningen ens hade hunnit starta.

■ ■ Tog fel på Isabel Adrians man – och betjänten. ‧Gunilla bad Swedish House Mafia-stjärnan Steve Angello att slå in en present.

■ ■ Producenten till dottern Erikas musik-‧video lade upp den på Youtube – som Gunilla önskat. ‧Gunilla svarade – genom att hota med fängelse.

■ ■ Gunilla ställer upp med dottern Erika i en skönhetstävling. Men smink säger hon bestämt nej till.

– Det skulle vara olagligt att sminka barn, säger hon i programmet.

Sedan tar hon fram concealern och läppglanset.

– Men lite läppglans är okej tycker jag, och om man sätter lite concealer under ögonen är också okej.