Andreas Carlsson akut sjuk – ”X-factor”-sändningen hotad

1 av 3 | Foto: STEFAN JERREVÅNG
Andreas Carlssons närvaro hotas inför fredagen.
NÖJE

Det är kris i Andreas Carlssons ”X factor”-läger.

Efter att ha drabbats av dubbelsidig lunginflammation riskerar hans adepter att stå utan coach på fredagsfinalen – och därmed tappa viktiga röster.

– Blir jag sämre går det inte att vara med, säger han till Nöjesbladet.

I förra veckans fredagsfinal av TV4:s talangjakt ”X factor” förlorade Andreas Carlsson sin adept Frida Sandén.

Med endast två talanger kvar i sitt lag är kommande fredag särskilt viktig för jurymedlemmen.

Har lunginflammation

Men i lördags hände det som inte fick hända: Andreas Carlsson blev rejält sjuk.

– Jag har fått dubbelsidig lunginflammation. Jag är inte döende men jag mår inte så bra helt enkelt. Jag har fått det förut och det brukar vara ett tecken på att man kanske ska lugna ner sig lite, säger han.

Nu planerar TV4 för hur man ska gå tillväga om inte Carlsson repar sig. Ett av alternativen kan visa sig avgörande för de deltagare som är i Andreas Carlssons lag, Awa Santesson-Sey och Manda Nilsénius.

– Det är inte nödvändigtvis någon som kommer ersätta honom. Det kan bli så att stolen förblir tom, säger producenten Pelle Porseryd.

Oklar medverkan

Alternativet innebär att de unga tjejerna kan gå miste om viktiga coachröster. Ju längre säsongen lider, desto viktigare är det för coacherna att ha kvar sina talanger i tävlingen.

Andreas Carlsson äter penicillin och hoppas att han kan vara frisk nog på fredag.

– Målet är att kunna vara med. Det är så viktigt att inte tappa någon och jag tog det väldigt personligt förra veckan när Frida fick lämna. Men blir jag sämre går det nog inte att vara med, säger han.