Snoop Dogg slutar svära

1 av 3 | Foto: AP
Snoop Dogg slutar svära.
NÖJE

Först bytte han artistnamn.

Nu har Snoop Dogg – numera Snoop Lion – även slutat svära.

– Som en äldre man måste jag prata om saker som gör skillnad och saker som har betydelse, säger rapparen.

Inget mer svärande.

Så lyder budskapet från Snoop Dogg, 41, – numera Snoop Lion – inför nya reggaeskivan ”Reincarnated”, rapporterar contactmusic.com.

– Jag tänker på vad jag säger. Innan behövde jag aldrig tänka på vad jag sa, eftersom jag inte brydde mig ett skit, eftersom det kom från mitt hjärta. Jag pratade som en ung tonåring som var en före detta gangbanger, före detta knarklangare. Jag sa vad jag trodde var bäst just då, vilket var vad jag gick igenom, säger han till ETOnline.com.

Vill göra skillnad

Men nu har alltså rappstjärnan – som egentligen heter Calvin Cordozar Broadus Junior – lämnat de explicita texterna bakom sig.

– Som en äldre man måste jag prata om saker som gör skillnad och saker som har betydelse, och använda min makt på rätt sätt för att säga något.

”Musik är en lättnad”

Snoop säger också att han funnit en positivare attityd.

Nu vill han sprida ett annat budskap med sin musik.

– Världen behöver positivitet och musik som känns bra. Eftersom musik är en lättnad. Det är vad den gör: den lindrar din smärta, den lindrar vad du än går igenom. När du går ut på en klubb eller sitter i din bil och sätter på din musik är det en befrielse.

Som Aftonbladet tidigare rapporterat var det under en inspirationsresa till Jamaica som Snoop fick sitt nya namn Snoop Lion av en rastafaripräst.

– Jag vill begrava Snoop Dogg och vara ”Snoop Lion” i stället. Jag visste inte det förrän jag hade besökt templet, sa Snoop då enligt Washington Post.