Superkombon: – skratt & rock

Kee Marcello och Thomas Järvheden bildar grupp – och siktar på schlagern

NÖJE

Ett svenskt Tenacious D med drömmar om internationell framgång.

Men först satsar Thomas Järvheden och Kee Marcello på det mest blågula som finns: Melodi­festivalen.

– Det är tänkt bli en stor satsning, säger ­Thomas Järvheden.

En kul kille.

Och en som haft en del skoj i sina dagar.

Thomas Järvheden, 39, går samman med tidigare Europe-gitarristen Kee Marcello.

Resultatet: Ett svenskt Tenacious D.

– Det är tänkt att bli en stor satsning, säger Thomas Järvheden till Nöjesbladet.

Enligt honom har duon ett ”multinationellt bolag i ryggen”. De har sneglat på Jack Blacks framgångsrika duo med Kyle Gass och vill nu satsa på en kombo av hårdrock och humor.

Och det ordentligt.

– De har förgreningar i skiv-, tv- och filmbranschen. De pratar om att göra film i Hollywood med det här. Det finns ingen hejd på vad de satsar och hoppas på.

Vilket bolag det rör sig om vägrar Thomas Järvheden att avslöja. Han vill inte heller berätta vad den nya konstellationen kommer att kallas.

”Fan vad kul”

Han och Kee Marcello hade ingen kontakt innan de tussades ihop av bolaget.

– Jag har ju alltid tyckt att han är en av världens bästa gitarrister. Men när vi mötte upp så visade det sig att han tyckte att jag var rolig och sa ”fan vad kul att jobba med dig”. Så vi kände ju till varandra båda två.

Kee Marcello berättar att han alltid har varit ett fan av stand up i allmänhet och av Thomas Järvheden i synnerhet.

– Han har en skön stajl i sitt sätt att uppträda. Vi träffades i studion och fann varandra på en gång, säger gitarristen.

Skickade in bidrag

Startskottet för den nya gruppen kan bli Melodifestivalen. De har skickat in ett bidrag.

Låten är på svenska och nu hoppas de på att Christer Björkman ska välsigna dem med en plats i tävlingen.

– Där kommer jag fronta under eget namn. Men vi får se. Jag hoppas givetvis att Kee Marcello är med och lirar live. Även om det mesta är playback där nu för tiden, säger Thomas Järvheden.

Järvhedens 2 humorhöjdare från Melodifestivalen

När Patrik Lundström i Blond tok-rapade i micken i vinnarintervjun 1997. Jag minns än i dag chocken. Dom hade just charmat brallorna av hela svenska folket men inte ens en minut hann gå innan sångaren plötsligt bränner av årtusendets skogshuggar-rap rätt in i micken under vinnarintervjun. Det var som att han, den lite rockige av killarna, plötsligt inte pallade med att ha blivit folkkär med en poplåt så han bara måste sabba det. Roligast av allt var dock att detta förblev helt okommenterat av programledaren, ‧medan svenska folket satt och upplevde ett trauma.

Björn Gustafssons pausnummer för några år sen. Det var ett genombrott man inte sett maken till under åtminstone hela min levnadstid.

Det här är Kee

Ålder: 52. Gör: Hårdrocks‧gitarrist. Bor: Västra Frölunda. Aktuell: Med ny hårdrock/humor-duo tillsammans med Kee Marcello.

Det här är Thomas

Ålder: 39. Gör: Komiker, programledare, musiker. Bor: Stockholm. Aktuell: Med ny hårdrock/humor-duo tillsammans med Kee Marcello. 6 november har han premiär för turnén ”Världens roligaste mellansnack” på Rival i Stockholm.

ARTIKELN HANDLAR OM