Gömde sig för sina fans

One Direction skapade hysteri – fördes ut från ’X factor’ genom hemliga gångar

1 av 5
One Direction var det stora dragplåstret i ”X factor” i fredags.
NÖJE

Hysteri!

One Direction höll sig gömda under Sverigebesöket – för fansens skull.

– Oftast är vi inte oroade för vår säkerhet utan för fansens, säger Liam Payne till Nöjesbladet.

I går kväll uppträdde One Direction i TV4:s ”X factor” inför 1 400 fans. Då slog decibelmätaren för TV4:s ljudtekniker i taket. Mätaren uppgick endast till 110 db – och slog över gränsen med råge.

Men det var inte på grund av musiken.

Utan fansens vrål.

Vart än det brittiska pojkbandet hamnar möter de hysteri.

– Det är bara helt galet. Första gången vi kom till Sverige för att spela in material stod två tjejer utanför. Varje gång vi har varit här sedan dess har det bara vuxit och vuxit. Nu är det helt otroligt, säger Harry Styles, 18.

”Gått otroligt fort”

Efter att ha tagit en lång sovmorgon på fredagen, då de checkat in på Grand Hôtel vid 03 på morgonen, soundcheckade bandet för att sedan ge intervju efter intervju.

– Om någon hade sagt att allt skulle bli så stort hade vi inte trott den personen. Det har gått så otroligt fort och vi försöker anpassa oss för att vänja oss vid det. Det har bara varit helt galet, säger Niall Horan.

Vid 18-tiden fick ett trettio­tal fans från hela Skandinavien, vinnare från olika tävlingar, bland annat en anordnad av Nöjesbladet, träffa sina idoler i en av hotell­­­svit­erna som tidigare fungerat som intervjurum.

Hölls osynliga

Men de mindre lyckligt lottade hade ingen chans att se hjärtekrossarna. Bandets management höll killarna osynliga för fansen och slussade dem genom hemliga gångar för att endast dyka upp på scenen under TV4:s sändning.

Anledningen?

De var oroliga att fans skulle skada sig vid ett utbrott av masshysteri.

– Oftast är vi inte oroade för vår säkerhet utan för fansen, säger Liam Payne.

Niall Horan flikar in:

– Innan vi kom hit var vi i Milano och gick ut för att träffa fansen men det gick inte. Folk skulle ha blivit krossade. Då handlar det inte om vår säkerhet utan om deras säkerhet, säger Liam Payne.

Säkerheten uppbiffad

För att kunna hantera hysterin kring gruppen tvingades TV4 förändra sina säkerhetsrutiner.

– Jag kan inte gå in på några detaljer men säker­heten har biffats upp ordentligt. Allt har planerats minutiöst. De är ett av världens största band och har fanatiska fans, säger Pelle Porseryd, producent för ”X factor”.

One Direction uppträdde två gånger under programmet men bara det första var live. Det andra uppträdandet gjordes för publiken när det var paus för nyhets­sändningarna. När det sändes var bandet precis framme vid Arlanda där en privatjet väntade med motorerna i gång.

Strax efter halv elva lyfte planet mot Paris.

1 av 2

Det här mumsade bandet på när de höll sig undan

Skumpa?

Skulle inte tro det.

Nöjesbladet kan avslöja delar av pojkbandets kravlista. Trots en status som superstjärnor är önskemålen blygsamma.

Choklad

Mackor

Nötter

Torkad frukt

Extra mycket vatten

Andra hysteriska One Direction-ögonblick

Kaos i Stockholm 2011.

Maj 2012, New York:

Bandet säger själva att upplevelsen när de skulle äta mat vid Times Square är bland det värsta hittills när det kommer till hysteriska fans.

– Vi gick utanför hotellet och sa till fansen att vi skulle komma tillbaka om en halvtimme. Men två, trehundra tjejer sprang efter oss. Då blev vi lite rädda. Det var läskigt, säger Niall Horan till Nöjes­bladet.

Oktober 2011, Stockholm:

Fullt kaos när bandet var i Sverige för att spela in sin första skiva – trots att de då bara släppt en singel.

När de skulle möta fansen vid Café Opera i Stockholm slutade det nästan i tumult.

Trycket mot kravallstaketen var enormt och en del lyftes över av säkerhetspersonal för att de inte skulle skadas. Flera gånger tvingades bandet be publiken att backa.