Gagas tunga försvar: ”Titta på Adele då”

Lady Gaga ger svar på tal efter att ha vikthånet och hyllar artistkollegan Adele

1 av 5
Lady Gaga visar upp sin kropp.
NÖJE

Lady Gaga hånas i tidningar och på nätet för att ha lagt på sig lite i hullet.

Nu erkänner hon att hon gått upp drygt 13 kilo – och ger svar på tal:

– Adele är större än mig och ingen säger något om det.

Vikthånen mot Lady Gaga har inte gått stjärnan själv förbi. När hon tar bladet från munnen berättar hon när hon först insåg att hennes extrakilon blivit en nyhet.

– Min mamma ringde och frågade: ”Har du gått upp?”. Alla sa det till mig och jag brydde mig egentligen inte alls. Men när jag hörde att det var på nyheterna där de tar upp krig och hur ekonomin kraschar och valet... Då tänkte jag att det är ”fucking" löjligt, säger Gaga till sajten Stylist.

I intervjun säger hon att hon inte bryr sig om folk tycker att hon är en tjockis och fortsätter:

– Ärligt talat har jag gått upp runt 13 kilo. Adele är större än mig men ingen säger något om det?

”Lindra min smärta”

Men Gagas passning till artistkollegan Adele är inget fall av ”anfall är bästa försvar”. Hon kallar nämligen Adele för en förebild med ett självförtroende som hon själv måste försöka matcha.

– Hon har satt ribban högt för många kvinnor. Jag behöver också vara en självsäker kvinna och bara ta politisk ställning när har något hjälpfullt att säga till unga människor, säger Gaga till Stylist.

Gaga har tidigare slagit tillbaka mot alla som hånat henne för vikten med sin ”Body Revolution”-kampanj, där ber hon sina fans att lägga ut bilder på sig själva och vara stolta över sina kroppar.

”Min vikt har plågat mig sedan jag varit barn. Ingen hjälp har kunnat lindra min smärta. Men ni har lyckats” skrev hon till sina fans som hon kallar ”Little Monsters”.

Vill vara snäll

– Var modig och fira dina ”upplevda brister”, som samhället förmedlar till oss. Må vi göra våra brister kända, och därmed omdefiniera det avskyvärda, sa hon tidigare.

Och hon kommer fortsätta kampen för lite medmänsklighet.

– Vi borde alla försöka göra en insats för att vara snälla mot varandra hela tiden, säger hon skriver Hollywood Gossip.