Loreen: Därför var jag vit i ansiktet i TV4

Eurovision-vinnaren: Färg är sjukt vackert

1 av 3 | Foto: TV4
Loreen i Nyhetsmorgon.
NÖJE

Hon kletade vit färg i ansiktet och intervjuades i ”Nyhetsmorgon”.

Efter sändningen reagerade många tittare – nu ger Loreen, 29, svar på tal.

– Det är sjukt vackert med färg i ansiktet, säger hon till Nöjesbladet.

Efter Loreen Talhaouis gästspel i ”Nyhetsmorgon” i går hörde många tittare av sig till TV4. De flesta med samma fråga: ”Varför har hon vit färg i ansiktet?”

– Jag tycker att det är sjukt vackert med färg i ansiktet och på kroppen. Men det symboliserar också att det inte finns några rätt eller fel. Jag har blivit informerad om att många hörde av sig och jag är inte ute efter att provocera men det handlar om frihet, att vi är fria att inte följa bestämmelserna för vad som är rätt eller fel, säger hon.

”Folk reagerar”

”Euphoria”-sångerskan tycker att fler borde stanna upp och tänka ett par varv till i stället för att reagera negativt.

– Jag bröt en form man är van att se. Vi är vana att se folk i tv-sofforna med morgonteve-smink. Så fort någon bryter en form reagerar folk på det och jag tror att det har med trygghet att göra. Jag tycker att det är jävligt viktigt att man tar sig ut ur sin trygghetszon, säger hon.

”Kan bli livrädd”

Loreens stora genombrott kom i samband med Melodifestivalen och Eurovision, som hon vann, tidigare i år.

Då reagerade många på att hon var bar­fota och hade lugg för ögonen.

– Jag kan bli livrädd när man utsätter sig för åsikter, men så länge jag är medveten om varför jag gör det är det bara att köra på. Jag var jätteskraj när jag ställde mig barfota i Melodifestivalen. Det blir en helt annan sak när folk ska tycka. Men det fanns en symbolik i det, precis som med den vita färgen i ansiktet, och jag var tvungen att se förbi min rädsla, säger sångerskan.