Björkman: ”Jag har stresseksem”

Pressen blev för stor - nu säger schlagergeneralens kropp ifrån.

1 av 3 | Foto: PONTUS ORRE
Pressen blev för stor - nu säger schlagergeneralens kropp ifrån.
NÖJE

Han chefar över både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest.

Men nu har Christer Björkmans kropp sagt ifrån:

– Jag har stresseksem, det är mycket alltså, säger han.

Han är inte bara chef för Sveriges största tv-program Melodifestivalen. Till nästa år bossar Christer Björkman, 55, även över världens näst mest sedda tv-show efter amerikanska Super Bowl-finalen, Eurovision Song Contest, med över 100 miljoner tv-tittare.

– Det är ju att det är två gigantiska projekt och att alla behöver tid. Och just när vi går in i en superintensiv fas med Melodifestivalen måste jag kliva tillbaka några steg från det andra och då blir det nervöst, säger han.

Vänner oroar sig

Och pressen har lett till problem för schlagergeneralen. Flera vänner har uttryckt oro för hur han ska orka med det tunga ansvaret. Björkman själv erkänner att hans kropp har sagt ifrån:

– Jag har stresseksem, det är mycket alltså, säger han.

I dag presenterade Melodifestivalen de första 16 av 32 artister. Men in i det sista har de vållat besvär för Christer Björkman.

Fick sista klartecknet i fredags

Den sista gav klartecken i fredags, egentligen flera veckor efter att han ursprungligen tänkt sig vara klar med sitt arbete.

– De senaste veckorna har det varit tufft. Det är just känslan av att alltid ha en deadline, att ta det sista beslutet när man lägger pusslet, som ska vara så bra som möjligt och så är det alltid en massa pusselbitar som inte passar, säger han.

Nästa måndag ska de återstående 16 artisterna presenteras på ytterligare en presskonferens. Men redan nu pustar Christer Björkman ut.

– Nu ska jag fokusera jättemycket på Eurovision, och nu kan jag släppa det här. Nu tar Rennie (Mirro) och de andra över, puh.