Pugh Rogefeldt kritisk mot ”Så mycket bättre”

1 av 5
NÖJE

Pugh Rogefeldt riktar skarp kritik mot TV4.

Han tycker att Magnus Uggla tagit för stor plats i ”Så mycket bättre” – på bekostnad av Maja Ivarsson och Darin Zanyar.

– Jag tycker man borde ha lyft fram de som blir lite för anonyma, säger han till Nöjesbladet.

Under årets säsong av TV4:s ”Så mycket bättre” har artisten Magnus Uggla varit en stark pådrivare av samtalen runt lunch- och middagsbordet.

Han är dessutom en av dem som fått mest egentid i tv-programmet som följer honom och de andra artisterna Maja Ivarsson, Olle Ljungström, Pugh Rogefeldt, Darin Zanyar och Sylvia Vrethammar.

”Uggla blir huvudperson”

Nu menar den svenskspråkiga rockens pionjär Pugh Rogefeldt att TV4 har låtit Ugglas tid i rutan gå överstyr. I lördagskvällens avsnitt av ”Så mycket bättre” var Maja Ivarsson huvudperson. Enligt Rogefeldt var det först då som hon fick en rättvis exponering.

– Att hon inte fått det tidigare beror på de som producerar programmet. Det var ganska tidigt som de valde Uggla som någon slags huvudperson. För han är lite van och har nästan en radioröst och en tydlig personlighet. Han har fått mycket utrymme. Maja Ivarsson är lite blygare som person, säger han.

Borde lyfta fram alla

Rogefeldt berättar att han förstår att det är en svår balansgång när det kommer till att fördela exponeringen av artisterna.

– Det får inte gå för långt. Då kan de som inte får så mycket att göra tappa lusten. Nu är det inte jag som har producerat, men jag tycker att man borde ha lyft fram några som blir lite för anonyma. Både Darin och Maja har fått vara för anonyma hittills, säger han.

Han uppmanar TV4 att ta en tankeställare.

– Har man att göra med så olika personligheter gäller det att lyfta fram alla, säger han.

Nöjesbladet har förgäves sökt programmets exekutiva producent Martin Nygren. Även Magnus Uggla har varit otillgänglig för en kommentar.