Dansbandet Matz Bladhs stal diesel – jagades av polisen

1 av 3
Niclas Olén, Lollo Karlsson, Conny Nilsson, Håkan Nordling, Sören Kenstam utgör dagens Matz Bladhs.
NÖJE

Dansbandet polisanmäldes för smitning och jagades av polisen.
Sent i lördags natt fick polisen tag i de ofrivilliga dieseltjuvarna.
– Det var världsrekord i knasigt brott, säger Niclas Olén från Matz Bladhs.

I lördags kväll uppträdde dansbandet Matz Bladhs i Nässjö.
På väg därifrån upptäckte de att turnébussen behövde tankas varpå de stannade till vid ortens mack.
Medan trummisen Sören Kenstam tankade för mer än 4 000 kronor gick Niclas Olén, som sjunger och spelar elorgel, in för att köpa en korv.

– Jag betalade sjutton kronor för korven, käkade upp den och återvände till bussen. Sören trodde att jag hade betalat för dieseln och vi körde i väg, säger Olén.

Blev haffade av konstapeln

Efter fem mil körde de förbi en polisbil som stod parkerad vid vägkanten. Polisen körde efter, satte på blåljusen och tvingade bussen att stanna. Vad bandmedlemmarna inte visste var att de blivit polisanmälda för smitning.

– Vi tänkte att det var en vanlig kontroll, de började försiktigt och ville se körkort. Sen frågade de om vi varit i Nässjö. Då tänkte jag: ”fan glömde jag min plånbok?”. När polisen frågade vem det var som betalade dieseln fattade vi. Vi skrattade så mycket så poliserna nästan tappade mössan, säger Niclas Olén.

Polisen var förstod den dråpliga situationen och avskrev anmälan. Kontakt etablerades med bensinmacken och de kom överens om att betala senare i veckan.
– Det var världsrekord i knasigt brott. Vem stjäl diesel och kör i väg med en tolv meter lång buss där bandnamnet täcker ena sidan, säger Olén och skrattar.