Torbjörn Ek om Eurovision-avhoppen

"Sverige anses vara svindyrt"

NÖJE

Nöjesbladets Eurovision-expert Torbjörn Ek ser det som olyckligt ifall krisdrabbade länder som Grekland och Cypern bestämmer sig för att hoppa av Eurovision song contest i Malmö.

– Det kommer tävlingen att förlora stort på, säger han.

Nöjesbladet och Klicks schlagerexpert Torbjörn Ek.

Det är stor risk att Grekland och Cypern hoppar av Eurovision Song Contest.

Torbjörn Ek, reporter på Nöjesbladet, konstaterar att Greklands och Cyperns nationella identiteter kommer att lämna en lucka och vara saknade i tävlingen.

– Om både Cypern och Grekland drar sig tillbaka mister man länder där bidragen präglas av nationella influenser i musiken. Det kommer tävlingen i stort att förlora mycket på, säger Torbjörn Ek.

Dyrt skicka delegation

Att skicka en delegation till relativt dyra Sverige är troligen också en kostnad man tvekar inför, menar han.

– Att ha råd att äta, dricka och leva i två eller tre veckor i Sverige ses nog som svindyrt. Så är det tyvärr. Därför är det så klart självklart att länder med tv-bolag som har dålig ekonomi hoppar av just nu, säger han.

Ek anser att man ser en markant skillnad i tv-klimatet i dessa länder och den svenska. Och att de statliga finanserna hänger ihop med televisionens.

– SVT skulle aldrig avstå från Eurovision ifall den svenska ekonomin gick åt helvete. De skulle avstå ifall SVT:s ekonomi gick åt helvete. Där får man vara glad över att SVT är så pass fristående som man är, avslutar han.

ARTIKELN HANDLAR OM