Kronofogden säljer tv-bonden Pär-Ola Nyströms gård

”Bonde söker fru”-deltagarens hem säljs på auktion

1 av 6 | Foto: Johan Främst
Nu säljer Kronofogden tv-bonden Pär Ola Nyströms gård.
NÖJE

Skulderna tvingar Pär-Ola Nyström, 39, att flytta.

Nästa vecka auktionerar Kronofogden ut tv-bondens hem.

Men enligt "Bonde söker fru"-profilen är gården redan såld.

Gården, som ligger i Lekebergs kommun i Örebro län, är värderad till tre miljoner kronor och auktioneras ut den 29 januari.

Via ett sms till Nöjesbladet hälsar Pär-Ola Nyström att gården redan är såld, trots att den nu annonseras för försäljning på Kronofogdens hemsida.

Pär-Ola Nyström är skriven på gården, men som ägare till fastigheten står hans far. Även han säger att gården redan är såld.

– Köpet blev klart i lördags. Kronofogden skulle ha visning förra veckan, men det löste sig innan, säger han.

Utmätning förra året

För närvarande har Pär-Ola Nyström skulder på 86 000 kronor till Kronofogden. I maj förra året gjordes en utmätning på gården.

Bostadsbyggnaden är på 161 kvadratmeter. Utöver det tillkommer en tomt på 14,9 hektar och ett stall.

Kan kastas ut

När en fastighet säljs på exekutiv auktion ska den som bor där flytta efter en månad. Om det inte sker kan köparen söka en så kallad handräckning, som innebär att "Bonde söker fru"-profilen kastas ut från sitt hem.– Det tar upp till en månad och innebär att Kronofogden kommer dit tillsammans med låssmed och tömmer bostaden, säger Martin Göthman på Kronofogden.

Pär-Ola Nyström, vill inte lämna några vidare kommentarer.– Jag är så jävla dum med räkningar och deklarationer. Sånt som ska lämnas in och skriva på kan jag strunta i, har han tidigare sagt till Nöjesbladet.

FAKTA

Detta har hänt:

I november 2011 berättade Nöjesbladet om Pär-Ola Nyströms skulder som då uppgick till runt 100 000 kronor och att Kronofogden gjort flera utmätningar utan att hitta något av värde för att skriva av skulderna.

TV4 betalade den största delen av det tv-sända bröllopet när Pär-Ola Nyström gifte sig med Louise Löfgren. Kostnaden stannade på 400 000 kronor.

Efter vigseln hotade Kronofogden med att ta ringarna värda 85 000 kronor.

I augusti förra året lades gården ut till försäljning på Hemnet. Utropspriset var då 2,8 miljoner kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM