Rodman hyllar Nordkoreas diktator Kim Jong-Un

1 av 8 | Foto: REUTERS SCANPIX SWEDEN
Dennis Rodman på Beijings flygplats
NÖJE

Tv-profilen, och förre basketstjärnan, Dennis Rodman har varit på plats i Nordkorea.
Nu hyllar han diktatorn Kim Jong-Un.
– Han är en vän för livet, säger han enligt AP.

Det var i torsdags som den forne NBA-spelaren, och numera amerikanska tv-profilen, Dennis Rodman, 51, knöt vänskapsband med den nordkoreanske diktatorn Kim Jong-Un. Rodman, som var på plats för att filma en dokumentär med basketlaget Harlem Globetrotters, passade på att titta på en basketmatch med diktatorn. Efter det bjöds han på middag i palatset med Kim Jong Un och hans fru. Mötet skedde i samma veva som en medlem i Nordkoreas propagandaorgan sa att landet är en "fullt självständig raket – och kärnvapenstat" som kan nå USA med sina kärnvapen.

”Jag älskar honom”

Men det hindrade inte Rodman från att hylla Kim Jong-Un, enligt AP.
– Han är stolt, hans land gillar honom, eller de gillar hon inte, de älskar honom. Älskar honom, sa Rodman efter besökt och fortsatte:
– Gissa vad, jag älskar honom. Han är verkligen fantastisk.

Dennis Rodman började spela in filmer när han avslutade sin basketkarriär och har haft huvudroller i actionfilmer som "Simon Sez" och "Double team". Rodman har dessutom haft en egen tv-serie och gästspelar regelbundet i flera andra. I tredje säsongen av "Celebrity rehab" gav Rodman sitt medgivande till att delta och han har dessutom varit med i brittiska "Celebrity Big Brother".

En vän för livet

På bilder från det nordkoreanska besöket syns det hur Rodman kramar diktatorn. Och i ett tal framför en publik på tusen personer uttryckte Rodman sina känslor för Kim Jong-Un under basketmatchen:
– Du har en vän för livet, sa Rodman där de satt sida vid sida.
Nu tvingas han försvara sig. På Twitter skriver Rodman såhär om mötet, och kritiken: 
– Jag är ingen politiker. Kim Jong Un och det nordkoreanska folket är basketfans. Jag älskar alla. Punkt. Slut på historien.
Dokumentären filmas av amerikanske mediebolaget VICE som anordnade resan. Shane Smith, grundare av VICE, bekräftar vänskapen för AP.
– De kom nära varandra under matchen. De underhölls båda av de galna skotten och basketlaget som underhöll med en ordentlig show, sa han och fortsatte:
– Dennis ringde mig och sa att det hade varit en bra upplevelse och att han gjorde resan av kärlek till USA. Det handlar bara om fred och kärlek.