Ilska efter Anton Ewalds sexskämt

1 av 3
Anton Ewald väckte ilska i sociala medier när han postade ett sexskämt.
NÖJE

"I morse sa någon snubbe att jag var gay...så jag satte på hans flickvän" stod på en bild som Anton Ewald, 19, la upp på bildsajten Instagram.

Bilden väckte ilska på flera håll på sociala medier.

– Såg detta nu - Anton Ewald borde se över sin "humor". Jävla tönt, twittrade journalisten Cissi Wallin.

Cissi Wallin.

Anton Ewald har nästan 125 000 följare på Instagram och bilden gillades 27 000 gånger, men sexskämtet föll inte alla i smaken.

"Varför måste man bevisa för någon att man inte är gay genom att använda kvinnor som ett objekt som man bangar på, är de så farligt att kallas gay?" löd en kommentar.

Själv skrev Anton Ewald om bilden som gjorts av ett fan: "Jag vet inte vem som gjorde den men jag älskar dig. Detta är roligt!".

Saade gjorde samma sak

Sent i går kväll publicerade Anton Ewald en ursäkt.

"Vill bara förtydliga att min förra bild var ej menad att på något sätt nedvärdera varken kvinnor eller homosexuella. Jag lägger inte någon värdering i skämtet. Kram på er alla!" skrev han.

Senare togs både skämtbilden och ursäkten bort från hans Instagramkonto.

Tidigare har även Eric Saade, 22, lagt upp en liknande bild med samma skämt som ett fan gjort till artisten. Anton Ewald började som dansare och koreograf och har tidigare dansat bakom bland andra just Eric Saade.

I årets Melodifestival tävlade han med låten "Begging" som tog sig till final från Andra chansen och där slutade på en fjärdeplats.

Nöjesbladet har sökt Anton Ewald men han har avböjt att lämna ytterligare kommentarer utan hänvisar till ursäkten på Instagram.

ARTIKELN HANDLAR OM