”Det räcker med att en låt exploderar”

Dimitri Vangelis & Wyman är redo för stora genombrottet

MÅLINRIKTADEFör Dimitri Vangelis & Wyman är inte pengar det viktigaste. ”Målet är att folk ska gilla vår musik”, säger de.
NÖJE

De har en långsiktig plan.

Men på bara elva månader har Dimitri Vangelis & Wyman tagit musiken rakt in i den amerikanska hetluften.

– För oss har det aldrig handlat om det snabba livet och öppna helrör på krogen.

De är två restriktiva perfektionister. Houseduon Dimitri Vangelis & Wyman vet vad de vill – och var de är på väg. Signade av EMI och Steve Angellos skivbolag Size records, har de haft tre topp-placeringar på dj-portalen Beatport.

– Hela Size-familjen är sköna människor. Det är mångas dröm att jobba med dem, så det är spännande. Vi kommer att dyka upp lite här och var i världen under 2013. Vi har ögonen på USA, men det blir en del i Europa med, säger Dimitri Vangelis & Wyman.

Spelat med AN21

De har spelat i Paris, Schweiz, Tjeckien och på Summerburst i Stockholm. Nu senast lirade de på Space i Miami, tillsammans med bland andra dj-stjärnan AN21.

– Vi har gjort en remix på ”People of the night”, som är ledspåret på hans skiva.

Rätt samarbeten, och rätt låtar, lägger grunden för framtiden.

– Även om du är en liten akt inom dansmusiken i Sverige så räcker det att göra en låt som exploderar världen runt. Den låten kommer att ta dig till ställen, säger Dimitri Vangelis & Wyman.

– Samtidigt, spelar Axwell eller Steve Angello ens låtar blir det automatiskt hajp. Det är så mindre artister kommer fram, genom att visa framfötterna med en schyst produktion som supportas eller signas.

Investerar allt

Duon började satsa professionellt på musiken för två och ett halvt år sedan. Den långsiktiga planen säger att de ska ta det långsamt – och fortsätta vara självkritiska.

– För oss har det aldrig handlat om det snabba livet och öppna helrör på krogen. Alla pengar vi någonsin tjänat har vi investerat i att göra produkten bättre.

– Så länge vi klarar att leva och göra det som vi tycker är allra roligast så är vi ganska nöjda. Pengar är roligt, men vårt mål är att folk ska gilla vår musik. Det är ganska stort om folk gör det, säger Dimitri Vangelis & Wyman.

Dimitri Vangelis & Wyman om SHM:

Vad har SHM betytt för house­musiken?

– SHM är ett fenomen. De är tre killar som redan hade väldigt framgångsrika solokarriärer och när de gick ihop började det spåra loss. Hela den här turnén de gjort har varit makalös. Det är bara att lyfta på hatten.

Hur har de hjälpt andra dj-akter framåt?

– De har gjort så otroligt mycket för housemusiken. Just arenahousen är det svenskarna som gjort. Swedish House Mafia är pionjärer där. Det har funnits många technoakter genom åren som banat väg för den elektroniska musiken, men SHM har hjälpt många framåt.