Dominika Peczynski väcktes av tjuvarna

Stjärnan: ”Jätteotäckt, min absolut värsta mardröm”

Foto: Ola Axman
VÄCKTES AV TJUVARNA Två inbrottstjuvar tog sig in hos Dominika Peczynski medan hon sov, nu kämpar hon mot sömnsvårigheter.
NÖJE

Dominika Peczynski, 42, vaknade av ljud från köket.

Två män hade tagit sig in i lägenheten medan hon sov.

– Barnen var ju hemma, fy fan vad otäckt, säger hon.

Två inbrottstjuvar tog sig in i Dominika Peczynskis lägenhet medan hon, sambon och de två barnen låg och sov.

På sin blogg beskriver artisten hur sambon Yoav Bartal vaknat först och hittat två män i lägenheten.

– En smet iväg, men den andra stod i köket med min handväska i handen och försökte koppla loss min dotters dator. Han sa att de skulle på en fest men gått fel, säger Dominika Peczynski till Nöjesbladet.

”Inga trevliga män direkt”

Själv vaknade hon av samtalet mellan sambon och inbrottstjuven.

– Jag förstod inte riktigt vad det var som pågick förrän senare. Nu är jag glad att jag inte gick upp, för då hade jag nog bara skrikit rakt ut. Nu behöll min kille lugnet och fick männen att lämna lägenheten. Men tänk om bebisen hade vaknat och börjat skrika, vem vet vad som hänt då, det handlar ju inte om trevliga män direkt. Jag är övertygad om att de var beväpnade, säger hon.

Glömde ficklampa

Yoav Bartal och Dominika Peczynski ringde polisen så fort männen lämnat lägenheten.

– Polisen kom på fem minuter och kunde ta fingeravtryck på en ficklampa som de glömde kvar, men den här typen av brott brukar ju aldrig klaras upp.

Sedan händelsen, i torsdags förra veckan, har Dominika haft svårt att sova ordentligt.

– Jag har börjat låsa gallergrinden från insidan nu när vi är hemma. Det är obehagligt allting och jag har haft svårt att somna. Jätteotäckt, min absolut värsta mardröm, säger hon.

Kom över plånbok och rolexklocka

Exakt vad inbrottstjuvarna kom över är hon osäker på:

– Min killes plånbok i alla fall och jag hittar inte heller min rolexklocka. Men jag orkar inte bry mig om det, jag är glad att det inte hände nåt värre. Tänk om min kille inte hållit lugnet. Man går ju igenom fem tusen scenarior i huvudet om vad som skulle ha kunnat hända, säger hon.

Stockholmspolisen uppger att en patrull skickades till platsen efter att larmsamtalet kommit in om inbrottet.

– Vi rubricerar det som en grov stöld. Man har tagit sig in i lägenheten på ett okänt sätt och tillgripit en plånbok, säger Lotta Larsson, stationsbefäl vid polisen i Södermalm.

Men samma morgon lades ärendet ner.

Polisen varnar

– Inledningsvis är det här ärendet nedlagt då man inte har något att gå på. Man har ingen gärningsman eller några säkrade spår, säger Lotta Larsson.

Samtidigt uppger polisen att inbrottstjuvarnas tillvägagångssätt är typiskt.

– Det är ett modus som inte är helt ovanligt, att man går och känner på olåsta dörrar, tar sig in i hallen och plockar på sig mobiltelefoner och plånböcker som ligger framme, säger Mathias på Närpolisen Södermalm, som på grund av sitt jobb inte vill framträda med fullständigt namn.

Han säger att det hör till ovanligheterna att inbrottstjuvarna tar till våld. Samtidigt manar han till försiktighet.

– De här personerna har ofta erfarenhet av att bruka våld - och kan bära med sig någon form av tillhygge. Man kan helt enkelt råka illa ut om man ingriper.