Camilla Henemarks öppna brev till Army of Lovers

Efter bråken – nu hoppas hon på försoning med de forna bandkollegorna

1 av 2
NÄRA TÅRAR I nya avsnittet av ”Schlagerkoll med Tobbe & Trus” reagerar Camilla Henemark starkt på klippet där Alexander Bard knivhugger dockan.
NÖJE

Hon sparkades från Army of Lovers i ett mejl som skickades till pressen.

Nu svarar Camilla Henemark sina före detta bandkollegor — i sitt eget brev:

– Jag var livrädd men jag tog chansen och även om jag råkade ut för ett smutsigt efterspel, vet jag att jag gjorde rätt, skriver hon.

Camilla Henemark krävde att bandet skulle gå i terapi för att återförenas med Army of Lovers i Melodifestivalen.

Men bara dagar efter att de åkt ur tävlingen fick hon sparken i ett öppet brev  som Alexander Bard skickade ut till utvalda journalister och Camilla själv.

I veckan öppnade hon upp sig om känslorna och hur det kändes att se bilder på hur Alexander Bard högg sönder en uppblåsbar docka som liknade Camilla Henemark på scenen under en nattklubbs-spelning.

Ångest över trasiga relationer

Och nu väljer hon att också svara på Army of Lovers öppna brev med ett eget.

I brevet beskriver Camilla Henemark hur hon under många år haft ångest över trasiga relationer:

– För mig betydde en återförening med Army of Lovers en chans att förstå och hela den smärta som jag burit på så länge. Jag var livrädd men jag tog chansen och även om jag råkade ut för ett smutsigt efterspel, där jag än en gång fick sparken offentligt, vet jag att jag gjorde rätt. Det får inte vara bortkastat, skriver hon.

”Jag tror på kärleken”

Brevet har hon försett med rubriken ”Kärlek och försoning”. Camilla Henemark skriver att hon för ett år sedan hade svårt att se någon mening med livet, hon nämner självmordstankar men att hon nu hittat tillbaka till livet, med eller utan Army of Lovers:

– Bråk och offentlig smutskastning har pågått kontinuerligt med Army of Lovers i över 20 år — trots att Armys värderingar alltid i grunden har handlat om kärlek och tolerans. Det är också de värderingar jag själv sätter högst. Jag tror på kärleken. Men det är en sak att tro och en annan att lyckas leva efter sina ideal, skriver hon och fortsätter längre ner i brevet med att sträcka ut en hand:

– Vi har alla möjlighet att välja vilken väg vi vill gå och jag har bestämt mig att fortsätta min väg mot försoning. Ett steg i taget. Helst inte ensam. För ensam är inte stark.

Dominika: ”Ord betyder ingenting”

När Camilla Henemark skickat ut brevet under tisdagsmorgonen svarade Dominika Peczynski snabbt via mejl:

– Det var fina ord. Tyvärr är det ord som inte på något vis speglar ditt handlande. För mig betyder ord ingenting. Man kan bara döma en människa på hur hon eller han agerar.

Vid lunchtid hade även Alexander Bard svarat på La Camillas brev:

– Det betyder väldigt mycket att du sträcker ut en hand till ett syskonskap oss emellan som jag gärna tar emot. Men att syskonskapet skulle betyda en förpliktelse att jobba ihop i en banduppsättning som jag inte ser kreativa möjligheter i eller upplever någon lust och hunger att turnera med, det tror jag inte alls på, skriver han bland annat.

FAKTA

Läs de öppna breven

Alexander Bards brev till Camilla Henemark - där hon får sparken av samtliga Army of Lovers-kollegor.

Camilla Henemarks svar på Army of Lovers brev - där hon hoppas på försoning.

Dominika Peczynskis och Alexander Bards svar på Camillas brev.