SVT snuvade tittarna på psykningarna

1 av 3 | Foto: SVT
Programledaren Micke Leijnegards psykningar satte deltagarna ur balans under tävlingen i ”Mästarnas mästare”.
NÖJE

Tittarna gick miste om memorydramatiken i ”Mästarnas mästare”.

SVT klippte bort Micke Leijnegards psykningar som satte deltagarna ur balans.

– Det gick så långt att vi bad honom hålla tyst men då öste han på ännu mer, säger Torgny Mogren till Nöjesbladet.

Senare i programmet eliminerades Dan Corneliusson i nattduellen.

I kvällens avsnitt av SVT:s ”Mästarnas mästare” behövde deltagarna hålla huvudet kallt när tävlingens stora tema var fokus.

Ett av momenten var en variant av sällskapsspelet memory. När deltagarna försökte memorera idrottsstjärnorna som dolde sig bakom brickorna på spelplanen gjorde programledaren Micke Leijnegard allt i sin makt för att öka svårighetsgraden – något som tittarna inte fick se i programmet.

Frustrerade

Leinegard rubbade deltagarnas koncentration med fakta och frågor om idrottstjärnorna på bilderna.

– Han babblade hela tiden. Det var ju helt medvetet för att förvilla oss, så att vi skulle ha svårare att koncentrera oss på bilderna, säger deltagaren Torgny Mogren.

Deltagarna blev märkbart frustrerade på programledarens snack under tävlingen.

– Det gick så långt att vi bad honom hålla tyst men då öste han på ännu mer. Han gick väl igång på att vi påverkades så och tyckte säkert att det var jätteroligt, säger Mogren.

”Vågade inte”

Men att lägga dövörat till för att fokusera på bilderna var aldrig något alternativ.

– Det vågade man ju inte. Man fick ju intrycket av att den information som Micke gav skulle ha betydelse längre fram i tävlingen, säger Torgny Mogren.

Kvällens duell stod mellan Dan Corneliusson och Bernt Johansson. Bernt, som i förra veckan eliminerade Malin Ewerlöf i nattduellen, besegrade Corneliusson tämligen enkelt.

– Bernt var otroligt bra på detta. Han var otroligt vass. Han var så jäkla snabb. men första var helt enkelt att det var en tiondelssekund eller en hundradelssekund så tittade jag lite till vänster, för egentligen ska man ju fokusera på den i mitten och ha splitvision över alla, men då vandrade jag med blicken till vänster där och så kom den ju på andra sidan. Så där lyften jag ju nästan inte ens på armen innan han var före, säger Dan Corneliusson till Nöjesbladet.

Nöjesbladet har sökt Micke Leijnegard utan resultat.