Tvåbarnsmamman störtade mot döden i Cirque Du Soleil

1 av 3
NÖJE

Publiken trodde först att det var en del av showen.

Tills de hörde skriken.

Cirque Du Soleil-artisten föll handlöst 15 meter mot sin död under föreställningen i Las Vegas i lördags. Det är det andra dödsfallet i cirkusens 30-åriga historia.

Den 31-åriga tvåbarnsmamman Sarah Guillot-Guyard, känd som "Sassoon", avled i lördags, enligt lasvegassun.com.

Från minst 15 meters höjd föll kvinnan mot marken när hon skulle hissas upp vid sidan av scenen.

– Först trodde publiken att det var en del av det koreograferade slagsmålet. Men du kunde höra skrik, sedan stönande, och en kvinnlig artist som grät från scenen, säger ögonvittnet Dan Mosqueda till lasvegassun.com.

Tio minuter efter att olyckan inträffat ombads publiken lämna lokalen mot ett löfte om pengarna tillbaka. Under tiden dödsförklarades Sarah Guillot-Guyard av sjukvårdspersonal.

Myndigheterna har fortfarande inte släppt några uppgifter om dödsorsaken och Cirque du Soleil har avböjt att kommentera händelsen.

– Det såg inte ut som att hon försökte ta tag i någon eller något när hon föll, säger vittnet Bryce Johnson till Los Angeles Times.

Det är det andra dödsfallet i världskända Cirque du Soleils 30-åriga historia. Den 24-årige Olksandr Zhurov dog för fyra år sedan i Montreal efter att ha skadat huvudet under ett trampolinnummer. Även mindre allvarliga olycksfall har inträffat tidigare.