Linnros: Nu vill jag göra Allsången till min plats

I kväll gör artisten hattrick på Skansen - spelar sin nya singel ”Hur dom än”

NÖJE

Platinaframgångar och hattrick i allsången.

Nu har Oskar Linnros blivit folklig.

Beviset?

– ”Från och med du” finns med i allsångshäftet, säger han.

Oskar Linnros ”Från och med du” finns med i Allsångs­häftet och i kväll står han på Skansens scen för tredje gången. Foto: Johan Söderlund

Allt Oskar Linnros, 29, tar vid blir till guld - från succén med Snook och Maskinen till egna albumet ”Vilja bli”. Nu har även singeln ”Hur dom än” sålt platina i Sverige.

”Det är fantastiskt”

– Det är fantastiskt att ”Hur dom än” lyckats sälja platina i det här lilla landet. Jag släppte den på chans för att den stack ut från vad jag gjort tidigare, säger Oskar Linnros.

Under tisdagen spelar Linnros nya singeln i ”Allsång på Skansen”. Han har även lyckats med bedriften få gör - att få med en av ­sina låtar i allsångshäftet.

”Perfekt giftermål”

– De hörde av sig och sa att de skulle ta med ”Från och med du” i häftet och att flera artister bett om att få sjunga den.

Men 2010 fick han bara vara med i extrasändningen.

– Nu tre år senare är den med i häftet - ett perfekt giftermål, det gör mig tacksam.

Det kan även bli en tredje låt i Allsångens webbsändning.

– Det är nästan det jag ser fram emot mest, ”Stockholm” är helt nyskriven och kan passa bra vid Mälaren.

Tre låtar i Allsången, känner du dig folklig nu?

– Jag har inte gjort första eller andra skivan med siktet inställt på det men jag omfamnar folklighet. Det ska inte finnas en uppdelning mellan indie, urbant eller folkligt 2013. Man vill att så många som möjligt ska lyssna, man ska ta tillvara på tillfällena och jag vill göra Allsången till min plats.