Staffan Jordansson fälld för misshandel - igen

Artistmanagern: ”Jag tänker överklaga”

1 av 3 | Foto: Per-Olof Sännås
FÖRNEKAR Artistmanagern Staffan Jordansson slår i från sig anklagelserna.
NÖJE

De ville se på bostadsrättsföreningens redovisning - istället slängde artistmanagern Staffan Jordansson ut de två medlemmarna från sitt kontor.

Nu har Svea hovrätt fastställt den misshandelsdom han tidigare fått.

– Jag tänker överklaga, säger Staffan Jordansson.

Det var i september 2010 som två personer besökte artistmanagern Staffan Jordanssons kontor för att titta på bostadsrättsföreningens redovisning - som enligt dem hade brister.

När de kom in på kontoret ska Staffan Jordansson, 53, ha tagit ett hårt grepp runt armen på kvinnan och ett strypgrepp på hennes sambo och slängt ut dem från kontoret.

I tingsrätten dömdes Jordansson, som företräder artister som Charlotte Perrelli, Jan Johansen och Mats Ronander, för misshandel till 75 timmars samhällstjänst - nu har Svea hovrätt fastställt domen.

Själv hävdade Jordansson att han agerade i självförsvar. Hovrätten är också oenig på den punkten. Två av ledamöterna anser att de två personerna olovligen trängde sig in på kontoret och inte heller gick därifrån trots upprepade tillsägelser. Enligt dem borde därför åtalet ha ogillats.

– Det ska överklagas igen, det blev ju 3-2. Det var ju inte så solklart när det blev 3-2. Så det får de kolla på, säger Staffan Jordansson till Nöjesbladet.