Rollen som Steve Jobs gjorde Kutcher sjuk

”Jag blev inlagd på sjukhus”

1 av 4 | Foto: AP
Ashton Kutcher som Steve Jobs i filmen Ijobs.
NÖJE

PARIS. Han spelar sin idol i nya filmen om Steve Jobs.

Men rollen som Iphone-skaparen gjorde Ashton Kutcher sjuk.

– Jag blev inlagd på sjukhus, säger han.

Ashton Kutcher gjorde allt för att komma in i rollen som sin idol. I filmen "Jobs" spelar han Apple-grundaren Steve Jobs.

Men när Nöjesbladet träffar Hollywoodstjärnan i Paris berättar han att det till slut gick för långt. Rollen gjorde honom sjuk.

– Jag blev inlagd på sjukhus, säger han.

Det började som vanlig research. Kutcher studerade videomaterial och tv-intervjuer med Steve Jobs för att ta efter rörelsemönster och sätt att prata.

Hamnade på sjukhus

Han träffade personer som arbetat med Jobs, datorgeniets familj, vänner och kollegor.

– Sen började jag göra de saker han gjorde. Jag började läsa samma böcker, lyssna på musiken han lyssnade på, äta maten han åt och ta efter beteendemönster som han hade, berättar han.

Och det var Jobs matvanor som ställde till det för Kutcher:

– Jag försökte mig på en fruktarian-diet ett litet tag. Jag läste den bok han läst och inspirerats av och testade det, men tyvärr sabbade det mina insulinnivåer och jag hamnade på sjukhus, berättar Kutcher.

”Riktigt smärtsamt”

Han har skrattat flera gånger under mötet med Nöjesbladet i en hotellsvit i ett av Paris exklusivare kvarter. Men så blir han allvarlig:

– Det var riktigt smärtsamt, mina insulinnivåer blev helt skeva. Det skapade en hormonrubbning i min bukspottkörtel och jag fick en inflammation där som gjorde riktigt ont. Det var verkligen en smärtsam upplevelse.

Ashton Kutcher grimaserar när han säger det. Men så verkar han vilja tona ner händelsen. Kanske för att det var en cancer i bukspottkörteln som tog livet av förebilden Steve Jobs:

– Men jag var bara på sjukhuset i typ två dagar, så det var väl egentligen inte så farligt, säger han.

FAKTA

Namn: Christopher Ashton Kutcher. Ålder: 35. Yrke: skådespelare, tv-producent, internet-entreprenör. Familj: Flickvännen Mila Kunis som han först lärde känna när de båda medverkade i komediserien "That 70's show", men som han inte blev tillsammans med förrän äktenskapet med Demi Moore fullständigt havererat 2012. Aktuell: Gör rollen som Steve Jobs i filmen om Apple-grundaren. "Jobs" har svensk premiär i november.

Fakta "Jobs"

"Jobs" fokuserar på Steve Jobs tidiga år i karriären, från att han hoppade av College och startade Apple. Via vilda perioder där han experimenterade med droger, hade kvinnoaffärer och vägrade erkänna sin dotter till maktkampen som gjorde att han tvingades lämna Apple i mitten av 80-talet. Och vägen tillbaka.

"Jobs" premiärvisades på Sundance-festivalen i januari men möttes av sval kritik. Kutchers rolltolkning hyllades dock, men filmbolaget valde att arbeta om filmen och därför skjuta upp premiären som ursprungligen skulle ha varit i april. Nu går filmen upp på bio i USA i mitten av augusti medan Sverige-publiken får vänta till november.