Millennium-producenter gör ny Åsa Larsson-deckare

Nystart av serien – ingen Scorupco

1 av 4
Izabella Scorupco och Mikael Persbrandt ­ i filmatiseringen av ”Solstorm”, den första delen i serien som nu startas om.
NÖJE

Nu får Åsa Larssons deckarserie nytt liv i filmform.

Millennium-producenterna har tagit över projektet - och Izabella Scorupco är inte aktuell.

- Det är full fart, säger producent Berna Levin på Yellow bird.

Foto: LOTTE FERNVALL
Åsa Larssons böcker blir film - igen.

Nöjesbladet kan avslöja att produktionsbolaget Yellow bird (”Millennium”) utvecklar en filmversion av Åsa Larssons deckarserie.

Har tagit över rättigheterna

- Det rör på sig där, och det har det inte gjort på några år. Yellow bird har tagit över rättigheterna sedan ett år tillbaka, säger Judith Toth, som ansvarar för filmrättigheter hos Bonnier Group Agency.

Producent Berna Levin på Yellow bird är förtegen om projektet.

- Det är full fart i att utveckla och vi hoppas kunna komma med något ganska snart faktiskt. Allting är i rörelse just nu. Det är inte mycket jag kan säga just nu. Men snart, säger Levin.

Izabella Scorupco gjorde rollen som juristen Rebecka Martinsson i ”Solstorm” från 2007 där även Mikael Persbrandt medverkade.

”Är inte aktuellt just nu”

Enligt Lena Rehnberg på Stellanova, som producerade ”Solstorm”, gör Yellow bird en filmversion som inte tar hänsyn till den första filmen. Därmed är det troligt att Izabella Scorupco inte kommer att upprepa sin roll som Martinsson.

- Jag älskar Åsa Larsson-böckerna och skulle absolut inte ha något emot att fortsätta jobba med det. Men just nu är det inget som är aktuellt, säger Izabella Scorupco.