Paramore var nära att knäckas av avhoppen

”Att göra klart albumet var ett stort steg”

1 av 2 | Foto: STEFAN JERREVÅNG
Kritikerrosade Taylor York, Jeremy Davis och Hayley Williams i rockbandet Paramore var nervösa inför släppet av sitt självbetitlade album.
NÖJE

Avhoppen höll på att ta kål på bandet.

Men Paramore över­levde.

– Ibland måste man göra ett val att vara lycklig, säger Hayley Williams till Nöjesbladet.

Det kunde ha blivit ridå.

När bröderna Josh och Zac Farro plötsligt lämnade Paramore 2010 var det mycket som talade för att allt var över för det amerikanska rockbandet.

Kvar fanns sångerskan Hayley Williams, 24, basisten Jeremy Davis, 28, och gitarristen Taylor York, 24. Ingen visste vad som komma skulle.

Vad som skulle göras, tänkas, kännas.

Drog sig undan

– Vi var lite ”vad ska vi göra nu?”. Att ens vara kapabel att göra klart det här nya albumet var ett stort steg för oss. Vi visste inte hur det skulle låta, hur det skulle bli. Men i slutändan var det en frigörelse, säger Hayley Williams till Nöjes­bladet.

Plötsligt hade de mer att säga. Så de började skriva, tog tid bort från ramp­ljuset och färdigställde nya plattan ”Paramore”.

Ville ha kul

– Det var viktigt för oss att inte vara arga. Att inte skriva från ett ställe av negativitet. Vi har redan skivor som är så. ”Brand new eyes” var en väldigt mörk skiva, speciellt för oss som skrev den, säger Hayley Williams.

– Vi var väldigt ledsna. Vi var inte på en bra plats som människor. Så på den här skivan ansträngde vi oss för att ha kul. Jag tror att ... ibland i livet måste du vakna upp och göra ett val att vara lycklig. Och det är vad vi har gjort.

Valde att vara glada

Så även när det var motigt så valde de att vara glada. Även när de var trötta på att skapa något ”mot oddsen”. Resultatet blev ett kritikerrosat

album med sjutton spår. Något som gav dem ”självförtroende att gå vidare”.

– Jag har inte sett någon av oss så nervös för någonting, som vi var inför att släppa det här albumet,

säger Hayley Williams.

– Det är ett viktigt album för oss. En skiva som handlar om livet. Ett lite lyckligare sådant.

FAKTA

 Paramore är ett amerikanskt Grammy-nominerat rockband som bildades 2004 i Franklin, Tennessee.

Bandet består av Hayley Williams, Taylor York och Jeremy

Davis.

2010 lämnade de tidigare medlemmarna Josh och Zac Farro bandet.

Paramore har släppt fyra studio­album, det senaste är döpt till ”Paramore”, och de spelade under helgen på Bråvallafestivalen i Norrköping.