Nu får Paris Jackson lämna sjukhuset

1 av 3
Jackson.
NÖJE

För drygt en månad sedan försökte Paris Jackson, 15, ta sitt eget liv.

Nu ska hon flyttas från sjukhuset till ett rehabiliteringscenter.

– Paris är fortfarande en fara för sig själv, säger en källa till tidningen People.

Michael Jacksons dotter har vårdats på Los Angeles-sjukhuset UCLA sedan självmordsförsöket i början av juni. Enligt People skrevs Paris Jackson ut från sjukhuset tidigare i veckan för att i stället vårdas på ett rehabiliteringscenter.

Tidningen uppger att det är Paris Jacksons farmor och förmyndare Katherine Jackson samt hennes mamma Debbie Rowe som valt ut centret efter att ha rådslagit med läkare på UCLA.

– Känslan är att Paris fortfarande är en fara för sig själv, säger en källa.

FAKTA

Paris Jacksons turbulenta tid:

2009: Efter att Michael Jackson dör av en överdos av narkosmedlet propofol håller Paris, då 11 år, ett tal på begravningen som får stor uppmärksamhet.

2011: Berättar i Ellen De­Generes talkshow vad hon tyckte om att vara dold under en mask vid offentliga sammanhang under uppväxten. ”Jag tyckte det var korkat. Varför bär jag mask? Men ju äldre jag blev desto mer insåg jag att han (Michael) bara ville skydda oss”, säger hon.

2012: Paris Jackson efterlyste sin farmor, som har vårdnaden om Jackson-barnen, på Twitter. ”Jag har inte pratat med henne på en vecka och jag vill att hon ska komma hem nu”, skrev hon. Farmodern återfanns senare.

2013: Paris kallas som vittne under den ännu pågående processen mot Michael Jacksons läkare Conrad Murray som misstänks bära ansvaret för hans död.